Рекорд за най-бърза продажба на билети за постановка в Пловдив (ВИДЕО)

Само за броени дни бяха разпродадени всички билети от култовата постановка "Досадникът", която ще се играе отново на 13 декември в Дома на Културата "Борис Христов" в Пловдив.

Пропуските бяха пуснати на каса в свободна продажба в края на октомври, а няколко дни по-късно те вече бяха свършили, спдоелиха организаторите от Театрална формация "Мелпомена" за mediacafe.bg. С този интерес "Досадникът", в който може да се видят звезди като Мариан Бачев, Александър Кадиев и Александър Сано, се нарежда до откриващите всяка година премиери на Драматичен театър – Пловдив на фестивала Сцена на кръстопът, които пък биват разграбвани буквално за часове. 

В последния гастрол на "Досадникът" в Пловдив през юни mediacafe бе допуснат в кулоарите зад сцената, за да усетим тръпката на едни от най-обичаните актьори на българската сцена в момента.

Александър Сано, познат още като Среброто от Братя Мангасарян и Косъма от сериала "Под прикритие", влезе в познатата си роля пред нашата камера и шеговито се захапа с Александър Кадиев, който играе досандикът, а ние така и не успяхме да изкопчим нещо сериозно от него. Вижте го:  

Франсис Вебер е добре познат режисьор и сценарист в киноиндустрията. Едно от най-известните му заглавия е комедията "Руби и Куентин" (оригиналнo заглавие "Tais-toi" 2003 г.) с участието на Жан Рено и Жерар Депардийо.

Преди адаптацията си за театъра, "Досадникът" е реализиран за киното през 1973 г. с участието на Нино Вентура и Жак Брел. Това е пиеса, в която се разказва за един самоубиец и един убиец, попаднали не където трябва. За един палав психиатър и едно любопитно пиколо. За едно напълно неориентирано ченге. И разбира се – любовта на самоубиеца, около която се завърта всичко.

В хотелска стая убиецът Ралф Милано подготвя убийство на ключов свидетел в процес. В съседната стая на хотела Франсоа е на път да се самоубие, заради това, че голямата му любов го е напуснала. Ралф е професионалист, човек който знае какво прави, и човек, който получава пари. Франсоа е един губещ човек в живота, който няма достатъчно здрав разум и е готов да се самоубие. Но Франсоа притежава един огромен талант. Той е непоправим досадник…

Участват: Мариан Бачев, Александър Кадиев, Александър Сано, Петьо Петков – Шайбата, Александър Дойнов и Михаил Петков

Вижте интервюто и с Мариан Бачев 

Александър Кадиев – Досадникът:

Александър Дойнов – пиколото:

Още ВИДЕО интервюта с актьорите на Театър "Мелпомена" вижте ТУК.

Ето защо Пловдив е НОМЕР 1 по посещения на театрални постановки ТУК.

Вашият коментар