Сълзи и прегръдки на предпремиерата „Възвишение“ в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Един филм за свободата, духа и предателствата на българския народ в края на турското робство

Десетки пловдичани се срещнеха и взеха автографи с автора на „Възвишение” Милен Русков, както и с част от актьорите

"Благодаря ти, пич. Разплакахте ме. Този филм е за Европа, той трябва да се види там, трябва да се види от повече хора…"

С тези думи актьорът Краси Доков прекъсна интервюто на БНТ Пловдив и Mediacafe с главни актьори Александър Алексиев (Гичо) и Стоян Дойчев (Асенчо), прегръщайки и разцелувайки ги, оставяйки диря след себе си. Диря в сърцата на тези две момчета, които влезнаха в ролята на четници от четата на Димитър Общи (Филип Аврамов) в най-новия български филм "Възвишение" и излезнаха силно "любени" от препълнената кино зала.

Повече от час и половина те не успяха да се откъснат от прегръдките на своите колеги, които ги поздравяваха за блестящата им игра. Да ги поздрави дойде екипа на Драматичен театър Пловдив воден от Кръстю Кръстев, който постави "Възвишение" на театралната сцена под тепетата преди две години. 

Екипът на филма начело с режисьора Виктор Божинов стартираха турне, което започна именно от възрожденски Котел на 1-ви ноември, за да се представи в Пловдив в пълния му блясък на 6-ти. Официалната премиера на филма е на 10-ти, едновременно в 67 кина в цялата страна. Повече от 3 години активна работа, снимки в над 50 локации из цяла България и почти едногодишна постпродукция – костваха усилията на целия екип на Възвишение.

"За мен е радостна емоцията на хората, че харесаха филма, защото повечето в залата са чели романа", споделиха развълнувано Александър и Стоян, влизайки в роля и споделяйки част от репликите от филма. 

"Благодарни сме, че може да се срещнем с толкова хора и да ги направим щастливи, да видим емоцията им. През цялото време се доверихме на Виктор, на Милен и на целия екип, не мислихме за емоцията след филма, а просто се впуснахме максимално в историята, в това да бъдем честни", каза Александър. 

"Сигурен съм, че филмът ще заживее свой собствен живот, различен от книгата. Има малка част от българите, които не са чели книгата и ако той ги накара да я прочетат, това ще е успех за всички нас", допълни Стоян. 

Какво споделиха още актьорския екип, както и автора на романа Милен Русков, вижте от следващото видео:

Трейлърът на филма, както и повече за сюжета на "Възвишение", може да видите ТУК

Предпремиерата в Пловдив бе подкрепена от пловдивската козметична компания "Роза импекс" в лицето на инж. Димитър Георгиев и неговото семейство.

Вашият коментар