TheatAir: Сапунени балони под седемте тепета (СНИМКИ)

Месецът на фестивалите в Пловдив нахлу, без даже да почука на вратата на евентуалната културна столица на Европа през 2019-та година.

Станалият традиционен отдавна вече фестивал "Двама са малко, трима са много" бе открит вчера, за жалост на всички пловдивчани, обаче без гигантското куклено шествие по централната улица на града , заради дъждовното време. Няма нищо, пред "Кукления театър" отново цареше стълпотворение от деца нямащи търпение да се впуснат в страната на приказките. 

Организаторите спазиха обещанието си и в 17:00 часа испанският куклен актьор Хилтън Хитлоф направи своята клоунада, заедно с любезния си "домакин" Кени пред погледа на десетки минувачи. 

Италианецът Маг Фомичино бе подготвил специално "Сапунено шоу под тепатата" и така се развихри във фоайето на театъра на улица "Заимов". Неаполетанецът, който прави магии и фокуси от 10-годишен, изпълни залата в най-различни по големи сапунени балони и подари по един на всяко дете. 

Маг Фумичино сподели за mediacafe.bg, че съжалява защото не е имал възможност да представи проекта си на открито. Надява се, че времето на 5-ти септември ще е по-благосклонно за всички любители на илюзионното изкуство, когато отново ще има възможност да разгърне своят сапунен театър. Той обикаля цяла Европа, като само за последните два месеца има над 250 представления, допълни асистентката на Маг-а.

Официалното откриване на фестивала бе дадено с "Грозна приказка" от пловдивския Детски куклен театър, малко след 19:00 часа. На входа на залата гостите бяха посрещани от Ащон Ка, която този път бе преоблечена в бяло.

Цялата програма на фестивала и предстоящите представления може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар