В края на годината с празнично настроение на сцена от МаскАрт

В края на 2018 екипът на МaskArt предлага на пловдивчани приказна програма с постановки за празнично настроение

Както знаем, а и да поясним за тези, които все още не са запознати, задачата на "МаскАрт" е представянето на разни и разнообразни музикални и театрални събития под родните тепета. Касата на "МаскАрт" също така е част от най-голямата онлайн мрежа за разпространяване на билети. 

И през 2018, благодарение именно на този невероятен екип, пловдивчани се радваха на редица културни мероприятия. В оставащите няколко седмици изненадите продължават.

Първото представление, което ще се разиграе на сцената на пловдивския "Дом на културата – Борис Христов" на 17-ти декември от 19ч е "Тя, той и още двама-трима" от Ж.Ползгай. Режисьор на постановката е Богдан Петканин. Участието на Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев,Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Тихомир Благоев гарантира невероятна сценична игра и емоции.

Пиесите на Жолт Пожгай са едни от най-поставяните в целия свят. Неговите невероятни комедии го превръщат в един от най-добрите съвременни комедиографии. Комедията „Тя, Той и още двама трима…” е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие.

„Смъртоносният секстет ” Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев ще ни разкажат живота такъв какъвто мислим, че не е. Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена.

ПРОГРАМАТА  продължава с нова сила и през 2019.

Още в първите седмици от януари последователно ще бъдат поставени на сцена:

"Методът Грьонхолм" на 17.01 от 19ч.

Историята е бляскав комедиен офис-трилър, изобличаващ порочните взаимоотношения между големия бизнес и малкия човек, готов да жертва морала заради кариерата и доброто заплащане. Името на пиесата е заимствано от специална техника за подбор на персонал, разработена от шведски психолог.

Четиримата персонажи кандидатстват за високоплатена работа в огромна международна компания. Те обаче няма да минат през стандартно интервю. Затворени в стерилното пространство на офиса, ще бъдат подложени на серия от психологически задачи, всяка следваща от които е по-трудна и предизвикателна.Крайната цел е да бъдат разкрити слабостите на всеки от кандидатите и да се разбере какво е отношението им към компанията.

Действието преминава през много неочаквани обрати и през цялото време държи зрителя в напрежение. Кой от тях ще получи желаната позиция? Отговорът на този въпрос е много по-неочакван, отколкото някой може да предположи…

"Черното пиле" на 21.01 от 19ч.

И ето отново моноспектакъл. Отново на път през вратите на сцената и отново завръщане към Николай Хайтов. Моноспектакълът е съставен от три разказа на големия писател: "Мерак", "Пазачът на овесената нива" и "Черното пиле".

Какъв нюанс от човешката природа обединява трите разказа в един спектакъл, ще разберат онези, които отново дойдат в театъра. Николай Хайтов е автор, който познава и описва душата на българина, но несъмнено е общочовешки писател.

Какъв нюанс от човешката природа обединява трите разказа в един спектакъл, ще разберат онези, които отново дойдат в театъра. Николай Хайтов е автор, който познава и описва душата на българина, но несъмнено е общочовешки писател.

Сякаш самият човек поглежда към нас. Докосват ни човешки души, които никога не се свързват докрай с обществени суетни и отношения.

Хора, които живеят трудно, страдат, понякога изпадат в грехове, но винаги търсят разкаяние и никога не пропускат великите мигове на радост и любов.

"На живо от оня свят" на 11.02 от 18:30ч.

Напълно непознати журналистка, фризьор и политик попадат на едно и също място по едно и също време. И това място се оказва ….. Ада!

Трима доказани комедийни актьори влизат в образите от пиесата на Жан Ноел Фенуик под режисурата на проф. Ивайло Христов. Албена Михова е журналистката с голяма уста, Кирил Ефремов е корумпирания политик , а Евгени Будинов е фризьорът-хомосексуалист. Тримата ще преминат през различни ситуации, опитвайки се да се опознаят и разкрият мистерията около смъртта на единия от тях.

Какво ще се случи накрая публиката ще разбере на 11 февруари от 18:30ч на сцената на Дом на културата "Борис Христов".

Смехът през сълзи е гарантиран!

"Грамофонът" на Виктор Калев също ще бъде поставен на 11.02 от 20ч.

За тази постановка думи не стигат. Тя задължително трябва да бъде изгледана от всеки любител на театъра. Затова – очакваме Ви!

Вашият коментар