Закриват Филмовите нощи с Живи Легенди

С прожекцията на ЖИВИ ЛЕГЕНДИ тази вечер от 21.10 часа в лятното кино ще бъдат закрити 16-тите „Филмови нощи във Филипополис“. Лентата на Ники Илиев беше най-посещаваното заглавие на кинопанорамата през тази година. Над 1000 зрители гледаха втория филм на младия режисьор, който съвсем наскоро получи престижна награда на кинофестивала в Манхатън.

Режисьорският подход на Ники Илиев работи доста добре по няколко причини – историите му са леки и забавни (без да са блудкави), действието (или поне част от него) се развива на екзотични локации, а в актьорския състав задължително присъства поне едно голямо име.

Горчиво-сладката комедия „Живи легенди“ следва плътно тази схема и то очевидно – без претенции за високо изкуство или някакви особено сложни послания. Всичко започва (или по-точно всичко се обърква) с един инцидент. Един млад банкер, домогнал се до всички блага, за които може да се мечтае, претърпява катастрофа и изпада в безсъзнание, за да се събуди със съзнанието на своето 18-годишно аз. Без да помни нищо от случилото се след завършването му, той пристига в родния си град, за да си види с хората, които сега смята за най-близки, а именно бившите му съученици. Изпълнен с ентусиазъм и несвойствена за възрастта му приповдигнатост, нашият герой с изумление се сблъсква с навъсените и недоволни хора, в които са се превърнали приятелите му днес. Подтикнат от преоткрития си приключенски дух, той решава да сбъдне юношеските мечти на всеки един от тях, а и да намери себе си някъде по пътя.

Цената на билетите е 5лв.

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБИ НА БИЛЕТИ на BOXOFFICE.BG в категорията кино.

Вашият коментар