Зрителите избраха българското кино във Филмовите нощи

Организаторите на Филмови нощи във Филипополис определиха датата 22 юли като „ден на зрителя“. Този път публиката избра българското и добави още една прожекция на филма на Ники Илиев „Живи легенди“. Скоро филмът спечели престижно отличие и в Ню Йорк и разказва за Павел – тридесет и няколко годишен мъж, работещ на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо след абитуриентския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента са бившите му съученици. На чаровния Орлин Павлов, който записа и песен към филма,  партнират звездата от италианското кино Микеле Плачидо, Яна Маринова, Любомир Ковачев, Димо Алексиев, Георги Кадурин, Ники Илиев и съпругата му Саня Борисова.

Прожекцията е от 21:10, билетите са на цена 5 лева.

Уди Алън също не остава без фенове и втората прожекция в деня на зрителите ще бъде именно неговия „На Рим с любов“. Едно цяло съзвездие от артисти ще ни направи съпричастни на историята на възрастна американска двойка, която лети до Рим, за да се срещне с годеника на дъщеря си, но невротичният баща на момичето – диригент по професия, не харесва младежа. Антонио, италианец от провинцията, пристига в Рим със съпругата си, като се надява да впечатли роднините си, но се оказва в компанията на проститутка, която иска да изпълни всяко негово желание. Междувременно животът на местен мъж се обърква, когато тълпа хора го взима за филмова звезда. А един архитект на средна възраст преживява най-романтичното приключение в живота си, докато е на почивка във вечния град.

Участват: Пенелопе Крус, Оливия Уайлд, Алек Болдуин, Рикардо Скамарцио, Елън Пейдж, Уди Алън, Джеси Айзенбърг, Алисън Пил, Грета Геруиг, Джуди Дейвис, Роберто Бенини, Орнела Мути, Карол Алт, Марисел Алварез, Исабела Ферари, Флавио Паренти.

Цени на билетите 3 лева.

Онлайн резервации и продажби на билети в Boxoffice.bg

При дъжд билетите важат за останалите филми от програмата.

Вашият коментар