Ованес Торосян представя „50 кила театър“

Със сборен авторски джу-бокс от монолози, озаглавен „50 кила театър“, на 9 март в култовото пловдивско заведение Bee Bop Café ще бъде отбелязана 20-годишнината от стъпването на сцена на популярния артист Ованес Торосян.

Завръщането на „Сцена в Jazz-а“ ще даде възможност на любителите на театъра да се запознаят с неговия театрален, макар и все още зелен, път в монолози. 

Двадесет годишното присъствие на Ованес Торосян на сцена е своеобразно явление за българския театър. Перманентното му излизане от образа на комфорта е показателно за ролята му в театъра и различните му форми.

Бидейки актьор, пърформър, режисьор и автор на текстове, Ованес се заявява и утвърждава като артист с характерни търсения и собствен подход. Разнообразието в творческия му континуум демонстрира увереност и удовлетворение спрямо естетическите предизвикателства, които сам си поставя. 

До голяма степен артистичната персона на Ованес е свързаната с Театър „Реплика”  Тяхната мисия е да извадят изкуството извън системата и да го използват като камък, хвърлен срещу щампата на статуквото, според което всички живеем. С една цел – да ангажира публиката наистина. 

След представлението, което е с начало 19.30 часа, почитателите на Ованес Торосян ще могат да разговарят с него и да разберат повече за пропорцията 50 към 20. 

Сцена в Jazz-a e платформа за съвременни сценични форми, случващата се в Bee Bop Café, с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“! 

За автора

Вашият коментар