„Страх“ на Ивайло Христов на старта на „Киномания“

На новия български филм „Страх“ на режисьора Ивайло Христов ще могат да се насладят тази вечер от 18.30 часа пловдивчани и гостите на града при старта на „Киномания“. Филмът разказва за Светла – вдовица, наскоро загубила работата си като учителка. Селото ѝ е близо до границата с Турция и край него често се появяват бежанци. Един ден Светла среща в гората емигрант от Африка и това променя живота ѝ. Тя е принудена да се опълчи срещу цялото село, което настоява чернокожият бежанец незабавно да напусне.

В събота от 18:30 часа ще гледаме документалния филм за една от световните звезди на поп музиката „Селин Дион: Силата на любовта“. Филмът разказва за живота й от 60-те години до днес и за връзката с нейния мениджър и впоследствие съпруг Рене Анджелил. Последното от 14 деца, канадската певица се превръща в суперзвезда през 90-те, продавайки над 200 милиона албума. Сред най-големите й хитове, превзели класациите, са „The Power Of Love“ и „Think Twice“, както и баладата „My Heart Will Go On“ от саундтрака на „Титаник“.

Отново в събота, но от 20:45 часа ще видим италианския филм „Най-хубавите години“, който разказва историята на четирима приятели – Джулио, Джема, Паоло и Рикардо, и животът им в продължение на 40 години, от 1980 до днес, от тийнейджърските им години до зрелостта. Техните надежди, разочарования, успехи и провали са преплетени в този майсторски филм за приятелството и любовта. Мащабна фреска за бурни времена и впечатляващи персонажи, отдаваща почит и на велики образци на италианското кино.

В неделя от 18:30 часа ще се забавляваме с френската комедия „Сбогом, глупаци“! на Албер Дюпонтел. Когато 43-годишната фризьорка Сюз Трапе научава, че е сериозно болна, решава да издири детето, което е била принудена да изостави, когато е била едва на 15. Лудешкото й приключение, изпълнено с бюрократични спънки, я среща с Жи Бе – 50-годишен мъж, страдащ от професионално „прегаряне“, както и с г-н Блен – сляп архивар, склонен към прояви на свръхентусиазъм. Това необичайно трио се впуска в неистово издирване из целия град на отдавна изгубеното дете на Сюз.

Касата за продажба на билети е с работно време през седмицата от 16.00 – 21.00 часа, а в почивните дни от 10.30 – 21.00 часа

Телефон за връзка: 0889 200 601

Онлайн резервации и продажба на билети – kinolucky.com и boxoffice.bg

Вашият коментар