Лауреат на „Кралица Елизабет“ свири в Малката базилика

Руският пианист Сергей Редкин, който спечели второто място на прочутия Международен конкурс „Кралица Елизабет“ в Брюксел през месец май 2021 г., излиза на сцената на Малката базилика на 30 юни от 18.30 ч. в клавирно дуо с именитата Виктория Василенко, която е и негова спътница в живота.

Това е първата изява на родна сцена на Сергей Редкин след спечелването на една от най-престижните награди в областта на клавирното майсторство, което е повод за радост и гордост от страна на организаторите на “Дни на музиката в Балабановата къща” – фестивалът, който винаги се стреми да представя събития в техния времеви пик.

Това е и първият концерт на пловдивска сцена на дуото Редкин – Василенко. В програмата ще прозвучат творби от М.Равел, К.Дебюси, Ф.Пуленк, като Сергей и Виктория ще зарадват публиката и със свои солови изпълнения.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация Музикартисимо, Министерство на културата.

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концерта

Вашият коментар