500-килограмов тайко барабан носят японските магьосници YAMATO

Легендарният 500-килограмов тайко барабан е в центъра на шоуто, което представя историята за ритъма на сърцето

Най-новата програма на световноизвестните японски барабанисти YAMATO, които гостуват за първи път в Пловдив на 26 октомври в Колодрума, е заредена със силно духовно и философско послание и е насочена не само към хората, практикуващи източни бойни изкуства и йога, а и към всички с отворени умове и души. Това разказват в аванс музикантите, изнесли над 2700 представления в 57 държави през последните 20 години. 

YAMATO идват с нов и много силен състав. След турнето по случай 20-годишнината си, групата се преобразява, като си прелива нова кръв. В нея влизат млади членове на възраст от 19 до 25 години, енергични и вдъхновени да представят новата програма ‘Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето’. Разбира се, в състава остават и достатъчно по-опитни барабанисти, така че връзката между поколенията не е прекъсната. Всеки един от тях ще пресъздаде емоционално и вдъхновено шоуто ‘Bakuon’ с големия 500-кг Тайко барабан – талисмана на групата, както и с още 40 различни видове и размери барабани и други инструменти.

Червената нишка в предстоящото зрелищно шоу „爆音綺譚 Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето“ е историята за силния и постоянен пулс. Ритъмът на барабаните тайко е ритъмът на нашето сърце, убедени са барабанистите от трупата.  Ето и разяснението на самите YAMATO:

„Историята е за ритъма на сърцето, който пулсира у всеки от нас. Носим го от раждането, през нашето израстване и така, ден след ден, до края на дните ни. Така ставаме герои на тази история днес, в този кратък отрязък от вечността. Във всичко живо и видимо в този свят, което съществува между земята и небето, нашите сърца бият равномерно. Всичко има своя тих, но силен пулс.

Всеки удар на тайко барабана при YAMATO представя жизнена история, пълна с усилия и сълзи, както и със спомени, които съхраняват всеки удар от пулсиращото сърце на събралите се тук. И макар че нашето място в обширната обща история може да изглежда незначително, ние все пак се стремим да напишем нова страница в нея. Ние ще се опитаме да споделим с нашата публика един важен миг във времето, където заедно ние съществуваме”.

Повече за Yamato и концерта може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар