A to Jazz – едно от най-запомнящите се събития в Нощта

„Нощта” включи в програмата си един от най-успешните музикални фестивали в страната – to Jazz Festival. За втора година джаз фестивалът на София гостува на „Нощта“, този път с много пъстра джаз програма.

Публиката имаше възможността и удоволствието да чуе вечни стандарти от зората на джазa, фънк и соул музика, латин и етно джаз, както и интерпретации на световни хитове в джаз аранжименти.

 Магията бе проектирана с няколко концерта на открито, следвайки пътя на събитието и най-интересните места, които хората посещават. Началото на “A to Jazz” бе дадено с концерта на „Тони Златанов Куатро“ от 20:00 ч. на стълбите на Kamenitza. Последваха концертите на „Мартин Ташев латин джаз квартет“ на Джумая Джамия, Васил Пармаков трио на стълбите на църквата „Св. Богородица“, и ударен край с неповторимите „Брас Вилидж“ на Хисар Капия.

 Чухме изпълненията на  артисти като Тони Златанов и неговия квартет, емблематичните Димитър Карамфилов и Васил Пармаков в компанията на очарователната певица Марина Господинова, Мартин Ташев латин-джаз квартет и неповторимия духов оркестър „Брас Вилидж“.

Втората "Нощ" продължи с джаз изпълнения в „Конюшните на царя“, където звучаха горещите ритми на  латино джаза с „Бандера Росса.

Вашият коментар