Американска рокендрол банда забива на сцената на Ядрото в Капана

Европейското турне на американското трио The Coathangers преминава през Пловдив на 7-ми юни 

Трите дами от Америка, които в момента са на турне Европа имат само една насрочена дата на територията на България и тя ще бъде Пловдив. Преди обаче да се качаат на най-новата сцена – Ядрото, намираща се в Капана, те ще преминат през Лондон, Атина и Солун, като европейското им турне стартира днес от английската столица. 

Julia Kugel (Crook Kid Coathanger) – китара, Stephanie Luke (Rusty Coathanger) – барабани и Meridith Franco (Minnie Coathanger) са поканени да станат част от легендите на сиатълския рок Mudhoney за предстоящия им концерт в Белград, буквално ден преди датата в Пловдив The Coathangers ще излезнат на една сцена с легендите от Сиатъл и още куп световни имена по време на един от най-големите фестивали в Гърция – Plissken.

Групата се събира през 2006-та година и досега имат издадени 4 албума и 8 сингъла. Още от времето на едноименния си дебютен албум през 2007-ма година насам групата не спира да представя своя игриво отровен и безцеремонен китарен рок. The Coathangers винаги са били отворени към естествената двойнственост на жизнените си характери, а песните им са сурови и изпълнени с необуздан младежки дух.

Последното издание на групата е албумът “Suck My Shirt” от 2014-та година през американския лейбъл Suicide Squeeze Records. И тук The Coathangers не изневеряват на първичния си импулс, но разликата е, че композициите са по-зрели и плуват убедително в територията на гаражен рок, сърф-обагрен поп, но-уейв и пост-пънк енергия с юнашки три-акордни прогресии .

Освен живото изпълнение на The Coathangers в проекта ще вземат участие аудио и визуалния артист Robotko (Майнц, Германия), Jonny Fiasco от XraYdio, както и художникът и дизайнер Andonasty (Пловдив).

Robotko е аудио-визуален артист от Майнц (Германия), роден в Пловдив, познат на публиката с участие във формата Нощ на Музеите и Галериите. Той пристига от Майнц специално за участие в проекта.

Andonasty е един от най-актуалните млади художници, илюстратори и дизайнери в България. Негови произведения участват в изложби из цяла Европа, а в проекта той ще представи последната си линия от принтове и илюстрации.

За парти настроението преди концерта в неделния следобед ще се погрижи Jonny Fiasco от XraYdio със специален сет на живо от Лондон чрез интернет мост между двата града.

Концертът ще се състои на откритата сцена The Core (Ядрото) на улица Загреб 8 в Капана, а входа е свободен! Събитието е подкрепено по програмата "Капана – квартал на творческите индустрии" и Пловдив 2019. 

Програма: 

  • 16:00 – 19:00 XraYdio Live Set from London via i-net
  • 19:00 – 20:30 Robotko Live Performance
  • 20:30 – 22:00 The Coathangers Live
  • 22:30 – 02:00 Афтър парти в Найлона с гост селектори
     

Вашият коментар