Б.Т.Р. с видеоклип на песента си Ела

Видеоклипът на „Ела” – една от най – харесваните песни от последния албум на Б.Т.Р. е вече факт

Акустичната балада, създадена за пиано и глас е различна като звучене от всичко записано досега от групата. Да импонира на емоцията на песента в клипа е изграден имагинерен образ на жена – птица. Красива, силна, мистична и малко тъжна – полужена, полуптица, с крила вместо ръце, тя танцува своя необикновен танц , между реалността и фантазията. Тази роля е поверена на прима – балерината на Софийска опера и балет – Марта Петкова. Хореографията в клипа е дело на Росен Михайлов. На рояла е виртуозът – пианист Ясен Велчев /група „Те“/, който работи с Б.Т.Р. над 10 години.

Автор на музиката и текстът на „Ела” е Славчо Николов. Оператор е Мартин Чичов, а режисурата е на Ивайло Марков и Боряна Николова. Костюмът на жената – птица е дело на дизайнера Кристина Бъчварова, а крилата са специално изработени от екипа на Людмил Николов.

На 12 март, от Виена стартира Европейското турне на Б.Т.Р. за 2020 г. Турнето е през март и април. Групата изпрати 2019 г. с Европейско турне с 13 концерта, Национално лятно турне „Невидими стени 2019“ в десетки градове, видеоклипове в стилистиката на киното на „Никога преди“ и „Тези дни“ и турне в Северна Америка.

От 2019 г. в учебниците по музика е включен пилотният сингъл „Моята сила“ от албума „Невидими стени“ на групата.

Б.Т.Р. „Ела”
Музика и текст – Славчо Николов
Аранжимент – Б.Т.Р.
Пиано – Ясен Велчев
Режисьор – Ивайло Марков, Боряна Николова
Продуцент – Б.Т.Р.

За автора

Вашият коментар