Балет за жените, които не обичат меланхолията (ВИДЕО)

Жените на ръба – това сме всички ние, които сме изправени между семейството, работата, кариерата, взаимоотношенията. Това разказа Боряна Сечанова, един от хореографите на танцовия спектакъл "Жени на ръба", който пловдивската публика може да види тази вечер в залата на ГДК "Борис Христов". Когато жената е "на ръба" може да предизвика много емоции – както положителни, така и отрицателни, важното е да запазва виталност, а не да бъде меланхолична – аз не обичам меланхолията, казва още Сечанова.

Спектакълът ще ни разходи през историята с различни разкази и музика от времето на класицизма до днес. Винаги ни се случват едни и същи неща, не мисля, че хората и отношението между половете се е променило особено, и смятам, че все още има много табута в нашите взаимоотношения, допълни хореографът.

Вижте още във видеото:

 

Хореографията на спектакъла е на Боряна Сечанова, Мила Искренова, Анна Пампулова и Олеся Пантикина. Сцеограф е Петьо Митев, костюми – Цветанка Петкова – Стойнова, Яна Дворецка.

Спектакълът ще се играе на 7 и 13 март в залата на ГДК "Борис Христов" с участието на балета на Държавна опера – Пловдив.

За автора

Вашият коментар