Благодаря за всички цветя…

от края на 80-те

Някои банди просто излизат от времето и пространството, от отделния човек, надскачат себе си и остават запечатани във вечността. Тези банди не са много, но се разпознават лесно още при първия досег с тях. Такива са Ревю. Макар и с променящ се състав, само Ревю могат винаги да пресъздават духа на епохата си, да те карат да се чувстваш по начин, който ми е трудно да опиша. Начин – нещо между бунт и меланхолия, страх и смелост, надежда и безнадеждност. Да се чувстваш като цвете от края на 80-те.

Ревю изпълниха до краен предел улица Евлоги Георгиев в Капана във втората вечер от Капана Фест. Култовата банда заби някои от най-големите си хитове – Ала-бала, Шарената сянка, Ралица, Чичо, Директор на водопад, 1968… Енергията, която се предаваше между тях и публиката разцепваше топлия въздух и ако късния час не ограничаваше концерта, това сякаш можеше да продължи до сутринта. Ако изобщо настъпеше сутрин.

Ревю са и една от тези банди, които събират както тийнейджъри, така и хора на доста зряла възраст. И ги обединява в чувствата им. Едните потъват във време, където никога не са били, но пък страшно много искат да бъдат и носят енергията му. Другите се връщат в същото време, за да си откраднат малко чувство, което да продължи да ги крепи. Общото между едните и другите е само едно. Всички те са цветя. 

Във целофан от гъста мрежа
ще пазим нашите деца.
Защото тръните са угоени
специално за целта – борба.

СНИМКИ от Капана фест може да видите ТУК

Музикалните събития в Пловдив следете на nightclubs.bg

Вашият коментар