Група Оратница тръгва на турне

Група Оратница ще направи кратко пролетно турне в няколко български града. Обиколката ще бъде в компанията на Миро от Джанго ЗЕ и ще включи София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

Оратница ще представят новия си репертоар заедно със специален гост – Миро Морски. Освен познатите хитове от дебютния им едноименен албум в нови аранжименти, бандата ще изсвири и няколко чисто нови композиции, в една от които ще чуем неповторимия стил на рапиране на техния кавалджия и беквокал – Християн.

Първият концерт е в София, а вихрушката от звуци на кавал, тъпан, кахон и диджериду ще поеме по пътя на клубно турне из страната. Основни спирки са бар Fabric в Пловдив на 1 май, клуб Melon, Велико Търново на 2 май, с участието на DJ DHARBA и клуб Vintage 33, Варна на 3 май.

Очертават се взривоопасни количества от положително настроение и неуморни танци.

Групата Оратница интерпретира по напълно нов начин българската народна музика, като допълва традиционните тъпан, кавал и вокал с австралийско диджериду, перуански кахон и акустични дъбстеп и дръм-ен-бейс ритми.

Резултатът е толкова изненадващ и различен, че интересът и бързо нарастващата публика идват съвсем естествено. С уникалния си стил Попа, Хорхе, Бъни и Християн печелят националния конкурс Sofia Fusion Rally, което им осигурява договор с лейбъла Fusion Embassy, турнета в Белгия и Словакия и хедлайнърски участия на основните сцени на фестивали като Balkan Trafik (2011) и Brosella Folk & Jazz Festival (2012).

Оратница изваждат народната музика от прашните рафтове, за да я пресъздадат и възродят по уникален начин. Смесвайки я със съвременните жанрове, те ѝ дават нов живот в уникален стил – мост, който свързва древната красота на българския фолклор и съвременната публика, за да отвори пътя към бъдещето.

За автора

Вашият коментар