Imelda May – ирландката, която подлуди пловдивската публика

За тези от вас, които не са запознати, ще стартираме с малка странична вметка

Имелда Мей е чудото на Ирландия. Освен изумителната си визия, младата дама притежава също толкова впечатляващ глас

Работила с едни от най-големите имена в музикалния бизнес, получила световна известност, тя стъпи на сцената на Античен театър Пловдив, за да зарадва публиката с невероятните си музикални възможности.
Подгряваща група бяха Ния от „Гласът на България“ с част от музикантите на бандата Krekhaus. Младите таланти сразиха зрителите с великолепните си кавъри на едни от най-добрите рок и r’n’b парчета, както и с авторска музика. 

След тях дългоочакваният час настъпи. Прекрасната Имелда пристъпи под прожекторите. Началото  беше поставено с бавни лирични мелодии. С течение на времето темпото все повече се забързваше. Станахме свидетели на комбинация от джазиран блус, соул, госпъл, фолк, рок , акустични и почти кинематографични преживявания. Горещата ирландска кръв на изпълнителката закипя. Тази енергия заля като вълна и публиката. 

Тълпи от хора започнаха да пъплят по стълбите на амфитеатъра надолу към пространството пред сцената. И…не след дълго се образува своеобразна дискотека. Хора от всички възрасти и националности танцуваха заедно усмихнати и щастливи. Един малък господин дори пристъпи на самата сцена. Тригодишният младеж получи „пет“ от Имелда, която при вида на всички тези ведри лица не успя да сдържи порива си и скочи при тях. 

Микрофонът стана общ за момент и неколцина гласа, освен този на певицата, закънтяха в пространството. Цялата публика пое тона и го върна обратно към музикантите. Целият бенд беше във вихъра си. Китаристи, барабанисти, всеки даваше максимума от себе си и го правеше с най-искрено удовлетворение, виждайки радостта на зрителите.  

Концертът отдавна бе прекрачил уговореното време, но жарката ирландка, сякаш опиянена от емоции, заяви, че това не я смущава и продължи да разлива медени ноти из вековната обстановка. Публиката, също така омагьосана от шоуто, извика на биз бенда след финала за още де песни. С обещания, че ще се върнат отново и хиляди благодарности, след това те напуснаха сцената.

Но! Това съвсем не бе финалът на събитията. Младата дама, заедно с част от екипа си посети най-новия “Irish Bar” в Пловдив. Любезните собственици, очевидно големи нейни почитатели, присъстваха на концерта на първи ред с огромен плакат, приветстващ Имелда в града ни и с покана за питие при тях. Е, явно в търсене на родното, дори извън пределите на родината, Мей реши да вкуси от нощния живот на Европейската столица на културата за 2019 с ирландска бира в ръка.

СНИМКИ: Любомир АРГИРОВ /plovdivskinovini.com/

 

За автора

Вашият коментар