Искаш „музика за масите“ – сгрешил си мястото, огледай се!(ВИДЕО)

Неиздавана до сега песен на Ni.co от вчера вече се върти в официалната страница на групата в youtube 

Стилът на Николай Николов – Ni.co отново провокира музикалните среди, заставащ срещу "новите" продуценти и щракащите с пръсти маси 

Едно от последните неиздавани парчета на пловдивският музикант Николай Николов излезе на бял свят снощи. "Музика за масите" не е просто поредното парче целящо да залее родния музикален ефир. Даже напротив. 

"Музика за масите" е провокация в музикалните среди у нас. Провокация към родните бързо забогатяващи продуценти, провокация към заслепените "чалга" музиканти. То е за тези, които имат смелостта и волята да кажат гласно НЕ на системата и да обърнат гръб на парите. "Музика за масите" е точно това, което е Ники, това в което винаги е вярал през целия си съзнателен живот и това към, което се е стремял 27 години. 

Затова и Ники бе толкова обичан и ценен от колегите си, а концертите му винаги препълнени. 

Защото неговата музика е истинска!

Той никога не робувал на масите, като осподеляше пред нас – "Успешен съм пред себе си", защото вярва в свободата на рок музиката, която е създавал!

"Музика за масите" е зааписана през 2016 година в Mastilo Music Studio, където бе създаден и първият  албум на Ni.co – "Грам срам". Музиката и текстът са на Никoлай Николов, аранжиментът пък е на бандата му. 

Всеки близък до творчеството на Ni.co знае, че те черпят творческо вдъхновение от групи като White Stripes и Red Hot Chilli Peppers, като това е повлияло на стила на парчето, коeто може да бъде определен като alternative rock. Това потвърждава стремежа на NI.co да експериментират в широка гама от музикални стилове, но без да изневерява на творческия си облик. 

Смелият текст в "Музика за масите" е истинската същност на пловдивчанина Николай Николов. Ирония към онези, които хвърлят салфетки по заведенията и щракат с пръсти. Ирония към музикантите подвластни на времето и робуващи на масите. Ирония към бързо овластяване, ирония към фалшивите рими, фалшивият живот, фалшивите числа. Разобличаване на „новата чалга” култура, която навлезе през последните години, към т.нар. „продуценти”, които са заровили глава в числата под клипвоете си зарити в салфетки, а музиката има „малко нещо по-така”. 

Затова и никак не сме изненадани от посланието на Ники, който винаги е предпочил творческата свобода, макар и някои да го смятат за луд:

"Сгрешил си мястото, огледай се, търси надолу по каналите”

Режсьор на видеото е Жоро Ставрев (Kino), а главните роли са поверени на Никола Николов, Николай Василев и Никол Дойчева. 

"Постарах се да предам във видеото една горчива реалност, която е много често срещана в музикалните среди – сблъсъкът на творците с олигархията на големия ентъртеймънт", сподели режисьорът Жоро Старев за mediacafe.bg

"Музика за масите" ще бъде включена във втория албум на групата – „Знам, че ще остана”, който ще излезе тази година, коментираха от групата за mediacafe.bg

Повече за Николай Николов може да прочетете ТУК

Повече за "Обратно броене", което излезе през май 2019 година може да видите ТУК

Вашият коментар