Истерията Рафи превзе Тракия (ВИДЕО и СНИМКИ)

Две шатри изпълнени с ръчно направени картички събираха близо 4500 лева за 12-годишно момче от Тракия

Десетки балони полетяха във въздуха за Жоро от ръцете на съучениците му

Благотворителният концерт за набиране на средства за лечението на Георги Георгиев, инициран от учениците на СОУ „Софроний Врачански“ и СОУ "Се. Седмочеисленици" и Община Тракия, събра близо 1000 фенове на българската мзуика под паметника на Кан Крум. 

Концертът бе открит от домакина – кметът на Тракия Костадин Димитров, който се обърна към децата "Респект за всички вас, вие ми върнахте вярата в доброто". На сцената след него едни след други излязоха фолклорен ансамбъл "Детелина", детска вокална група "Приятели", танцова щкола "Терпсихора" и учениците Магдалена Николова, Александра Гатева, Валентина Царева, всички от СОУ „Софроний Врачански“ и СОУ "Св. Седмочисленици". 

Веднага след тях талантливата пловдивчанка Едит Унджиян, която миналата вечер стартира своя първи самостоятелен проект Life Light, направи страхотно акустично погряване на обичания от всички изпълнител Рафи. Близо 1000-те деца изчакаха своя идол, а при появяването му от близкото заведение буквално предизвикаха пълна истерия. Малчуганите от двете училища се надпреварваха кой да вземе автограф от ниския изпълнител, а към него се протягаха стотици ръце в опит да го докоснат.

Бургазлията, който има и пловдивски корени, обаче си поиска охрана, не за себе си, а за да не се случи нещо на децата при блъсканицата.

"Децата си поставят мишена – изпълнителят и не мислят, а правят всичко възможно да стигнат до него и не мислят за последствията, че могат да смачкат заедно някой по-малък. На един концерт едно дете беше букавлно смачкано пред мен от други и затова смятам, че за по-сигурно е да има ред, за да не случи инцидент", каза отговорно преди участието си Рафи за mediacafe.bg. Организаторите реагираха на съвет и веднага направиха импровизирана охрана от по-големи ученици, които се заеха със задачата да спират малките си приятели, а минути след това се появиха и органите на реда, които внесоха респект сред тийнеджърите. 

Рафи представи две от новите си парчета – “Нов ден“ и „Намери ме“. „Самият факт, че пред сцената е пълно, е добър признак за обединение около една хубава кауза, за едно дете“, сподели певецът пред камерата на mediacafe.bg

Хубаво е да се правят такива кампании, а когато се включват известни лица, събитието има доста по-голяма чуваемост“, каза още бившият председаетл на Младежки глас Рафи. 

Самият Георги присъства на събитието в първите редове, а родителите му благодариха за организацията на кмета на район „Тракия“ г-н Костадин Димитров, на Женя Петкова, на Валя Младенова, на директорите г-жа Парашкевова и г-н Рисков и на всички деца от СОУ „Св. Седмочисленици“ и СОУ „Софроний Врачански“.

Георги страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен-генетично заболяване ,което се характеризира с прогресивна слабост на мускулите.Това състояние е свързано с липсата или недостига на протеина дистрофин,който изгражда мускулните влакна и резултатът е,че умират мускулни клетки,които не се възстановяват.

Физическото състояние на детето се поддържа с ежедневни рехабилитации. Тъй като класическата медицина не предлага лечение на това заболяване, майката на Георги се обръща към центъра за биокорекция в Израел и получава оферта за експериментална терапия. В медицинско становище, изготвено от д-р Соткова – детски невролог, се посочва, че за Георги е препоръчително лечение чрез биокорекция по метода на проф. Василиев в Израел. Целта на семейството в момента е да набере 12 500 евро за лечение на Георги чрез биокорекция в Израел.

Ако искате да помогнете на Георги, можете да го направите като изпратите дарителски смс на номер 17 777 с текст DMS GEORGI или изпратите средства на посочената банкова сметка:

  • BG95PRCB92301048584010
  • BIC/PRCBBGSF- ProCredit Bank
  • Титуляр:Георги Георгиев
  • PayPal hope_for_georgi@abv.bg

Снимки: Деян Романов (plovdivclubs.com)

За автора

Вашият коментар