Концерт с музика за медитация в Балабановата къща

На 8-ми ноември 2014 г., събота, от 11:00 ч. в Балабановата къща ще се състои концертът „Музика за медитация“, на който музикантите с дългогодишен опит и стаж Теменужда и Георги Стойчеви ще представят пред пловдивската публика произведения на Учителя Петър Дънов.

В културното наследство на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов)  музиката заема първостепенно значение и е едно от най-мощните средства за духовна работа. Учителят създава повече от 150 песни и мелодии. Негов учител по музика през 80-те години на 19 в. е чешкият цигулар В. Фалтис.

 По-късно Петър Дънов създава песни по библейски текстове и свои текстове, в последствие той ги нарича окултни упражнения. Те влияят изключително благотворно на човешката психика, подходящи са за медитация и внасят хармония в цялостното човешко поведение. Преди началото на всяка негова лекция, а понякога и след някоя нейна част, са се изпълнявали музикални упражнения за хармониране и духовен напредък. 

Теменужка и Георги Стойчеви са музиканти с дългогодишен стаж, свирили са в състава на Старозагорската опера. До пенсионирането си са били преподаватели по цигулка в Музикалното училище в Стара Загора. От много години свирят произведения на Учителя Петър Дънов.

8.11.2014 г., събота, 11:00 ч.

Балабанова къща, ул. „Константин Стоилов“ 57

Вход безплатен.

 

  

За автора

Вашият коментар