Кръстю Кръстев: Благодаря на авторите на графитите

Графитите са страхотни, стената по този начин изглежда несравнимо по-добре от предишните драсканици. Така директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев коментира рисунките на гърба на Драмата откъм улица „Найден Геров“, които предизвикаха известна полемика между пловдивчани и определена група политици и галеристи. Хората, които ги критикуват – не виждат ли композицията, детайлите, попита Кръстев и добави, че си личи, че не е рисувано от случайни хора, а от възпитаници на Академията, хора с познания за изкуството.

Подобни неща съм виждал по цяла Европа, по много обществени сгради, каза още той. Това е изкуството на 21-и век, не бива да живеем в миналото, с графити цялостният облик на една улица може да се промени към по-добро, категоричен е Кръстев. Много хора, които първоначално са били скептични, са останали доволни след като видяли крайния резултат. Дори по-възрастни хора идват, понякога и с децата си, и се снимат с графитите, елате и вижте как е през уикенда, покани пловдивчани Кръстев.

Благодаря на авторите на графитите, тъй като улицата сега изглежда по съвсем различен начин, заяви директорът на театъра.

Художникът Кольо Карамфилов също одобри работите на младите автори. Харесва ми да виждам такива неща, добре е да се рисува дори и по паметниците, но нека там е така, че да може да се чисти после, каза още той. Щом има бабички, които са привързани към тези монументи, те ще си ги чистят след това, добави Карамфилов.

 

Вашият коментар