Литература и музика се сливат в едно в клуб Петното

Четат Никола Вапцаров, Гео Милев и Христо Ботев в музикален ритъм

Литература и музика в едно? Да! Правилно разбрахте. На 16-ти  май в клуб Петното ще гостува един проект с по-различна по дух и концепция културна забава, който ще обедини в едно музиката и летературата.

Идеята на ‘‘Проект Зората‘‘, като цяло, е да използва потенциала на съвременното музикално изкуство, за да даде гласност на любими творби от големи поети. Ясно изразена музикалност и математико-ритмическа точност при рецитирането (изпяването) на поезия в музикален ритъм се отличават в творби на Никола Вапцаров, Гео Милев, Теодор Траянов, Христо Ботев, както и на много други български и световни поети.
„Не всички творби от творчеството на горепосочените поети са подходящи за музикална адаптация или интерпретация“ смятат оргаизаторите,“ На кои от тях сме се спрели няма да обявяваме предварително, а ще го запазим като изненада.“.

Събитието е не само с творчески и развлекателенконтект, а е насочено и към образованието. В програмата организаторите са включили и голям екран, на който, заедно с портрети на авторите, а с музиката ще върви и текстът на всяко произведение в реално време. Така ще може гостите не само да чуват, но едновременно и да четат произведенията.

На вокалните линии в ролята на музикален диктор ще се вживява Деян Минчев, познат като MD Beddah. На живо, в музиката, заедно с него ще чуете виолончелиста Иво Александров – Freakcello от оркестъра на Музикален Театър София. За музикалния съпровод през цялата вечер ще се грижи DJ Unkle Billy.

Клуб ‘‘Петното на Роршах‘‘
16.05.15 старт 22:00

 

Вашият коментар