Лошото време премести концерта на Крищина Бранко за 17 септември

Концертът на португалската изпълнителка в традиционния стил "Фадо" – Крищина Бранко се отлага за 17 септември, съобщиха организаторите. Той трябваше да се състои на 7 юни, но очакванията са в събота времето да бъде неподходящо за концерт на открито. Концертът в края на лятото ще се проведе отново на Античния театър.

Закупените вече билети ще важат бeз презаверка. Билети ще се връщат на касите, от които са закупени. от 16 до 30 юни. Организаторите от Джаз Плюс се извиняват за причиненото неудобство.

До края на месеца любителите на португалската култура могат да разгледат изложбата, която показва развитието на "Фадо" през годините в клуб "Библиотеката".

"Фадо“ означава „съдба“, но всъщност това е начин на живот. Фадо изразява силни и противоположни чувства, нормални за един човек, като радост, тъга, любов, ревност, но най-вече носталгия… Типична португалска музика, изпълнявана предимно от жените в кръчмите, фадо е меланхолична и тъжно музика, но все така завладяваща и истинска до днес. А Крищина Бранко е една от забележителните фадо изпълнителки.

Седемнадесет години на сцената, 13 албума и множество вдъхновени концерти по целия свят – този богат артистичен път Крищина Бранко запечатва в ретроспективната програма "Idealist", която ще представи в Пловдив на 7 юни. В програмата има включени както класически пиеси, които маркират върховете на професионалния й път, така и нови композиции, които доказват, че Крищина Бранко днес повече от всякога има какво да каже и го казва по своя красив и завладяващ начин, само както тя умее.

За автора

Вашият коментар