Момчета върнаха свой приятел в Пловдив от САЩ, за да не остане на улицата (ВИДЕО)

Един човек, който е избрал да потърси вдъхновението навън, но се е оказал отстрелян от чуждестранна реалност – ще има възможност да се върне у дома.

Момчетата от пловдивската група ТДК направиха страхотен жест към своя приятел китаристът Жаклин Дишлиев – Джей. Само за седмица те сториха това, което се изисква от всеки един добър другар, така че момчето да не остане на улицата във Флорида /САЩ/, където живее и работи от известно време. Благодарение на усилията на Тони Шнитер и компания Джей ще има възможност да се прибере в родината си.

Историята наистина е впечатляваща и въпреки, че сумата, която трябваше да съберат не беше голяма, все пак става дума за млади хора, които се опитват да се реализират чрез музика и изкуство в България. А да се занимаваш с това днес е повече от геройство. Както каза Божана Апостолова преди два дни за mediacafe.bg – 

Вървим към бездната, защото никой не мисли за младите в тази страна.

Както и да е – ТДК успяха да съберат 600 долара за по-малко от седмица и сега ще върнат Жаклин обратно в Пловдив, за да правят това, което умеят най-добре. Момчетата обещаха първият концерт след завръщането на Жаклин да е безплатен за всички, а ние сме сигурни, че Петното ще се пръска по всички етажи. 

"Това е идеята на ТДК, това е причината да стартираме тази банда, това е фактът, който ни дава смисъл. Ние сме ТДК и вярваме в това, което сме ние самите, това което сте вие и това, което можем да бъдем заедно!", споделиха момчетата в страницата си.

Вижте цялото видео с Антон Шнитер:

Ето и историята на момчетата от ТДК:

Запознахме се с Жаклин Дишлиев – Джей преди около година и половина. От самото начало си допаднахме и като хора, и като музиканти. Свирихме заедно в страничния проект „ФОН“, където успяхме да направим само два концерта преди той да замине за САЩ. Сприятелихме се, но и бързо се убедихме, че Джей е може би най-добрият китарист, с който сме работили някога. Когато напусна България, тя изгуби не само поредния добър, интелигентен млад човек, но и страхотен музикант.

Но за разлика от толкова много други, сега животът постави Джей на път обратно към дома. По стечение на обстоятелствата, това съвпадна точно с нуждата ни, като група, да намерим нов китарист. Предложихме на Джей позиция в ТДК и той с радост прие. Тези от вас, които ни познават, може би знаят какво означава това за нас – музиката, която ни събира, ще продължи; ТДК ще съществува и занапред, месеците, прекарани в тревога, най-сетне ще приключат.

Проблемът е, уви, финансов – Джей няма никаква възможност да плати билета си от Флорида до България. Не достигат 600 долара. Всички опции са изчерпани, всички варианти – обмислени.

Готов е дори да продаде инструментите си – най-ценното за един творец

– но и това не е успял да направи засега. А времето е много, много малко – след само две седмици наемът на Джей изтича и той остава на улицата. Останал в безизходица, той ни сподели, че може би все пак няма да успее да се върне при нас. Което, разбира се, в момента сигурно е най-малкият му проблем.

Ние обаче искаме да се опитаме да му помогнем.

Уви, нямаме средства, които да му дадем, но имаме вас. Обръщаме се за помощ тук и се надяваме с общи усилия да съберем нужната сума, за да върнем Джей у дома.

Не можем да опишем с думи колко бихме ви били благодарни, ако ни помогнете да се справим с този проблем, който застрашава както нашия приятел, така и бъдещето на групата ни. Затова ще го направим по единствения начин, който знаем – чрез музиката. Ако успешно изпълним таргета на кампанията и върнем Джей в България, първият концерт с него в родния ни град Пловдив ще е напълно безплатен за всички, желаещи да присъстват. Отделно от това, по-долу можете да видите различните награди, които предлагаме на дарилите определени суми (всяко следващо ниво включва и наградите от всички предишни!).

Джей с китарата:

Научете пвоече за ТДК и Пост-културната сцена в Пловдив, която развиват ТУК.

Вашият коментар