Моцарт и уличната котка Гарфилд свързани от музиката, не от опиати (ВИДЕО)

Георги Димитров – цигуларят, познат от улицата като Моцарт, бе обвинен миналата седмица, че умишлено упоява уличната котката, за да привлича внимание 

Трудно е да не минете през Центъра и да не забележите преоблечения, като Моцарт млад уличен цигулар, а под него, в калъфа сиво коте, което почти винаги спи.

Какво му е на това коте? Защо не мърда? Да не е упоено? За да привлича внимание ли е тук? – такива въпроси получава всеки ден талантливият артист, но ги приема с усмивка и продължава да радва хората. До онзи ден, когато неизвестна все още подателка на съобщение до медиите в Пловдив направи мечешка услуга на бившия студент от АМТИИ, като го обвини, че умишлено упоява животното. Последваха веднага реакции, че организации в защита на животните ще подведат под отгворност младия човек.

Оказа се, че Георги и Гарфилд (както е кръстил котето) са упоени, но не чрез опияти, а чрез музиката на Волфганг Амадеус Моцарт, увери се екипът ни. Много находчиво той задържа всеки ден животното при себе си, чрез котешка храна, а това му носи допълнителни бонуси на улицата, най-вече пред минувачите, които се спират, за да се порадват и на двамата.

Вчера следобед Моцарт и Гарфилд направиха демонстрация пред медиите, за да онагледят своето "упояване".

"Гардфилд идва при мен от 2 месеца. Първият път просто се появи отнякъде и влезе в калъфа на цигулката ми и замърка. Всеки път му нося храна, а той идва и след като засвиря ляга и не мърда. Затова, който си мисли нещо друго е сбъркал", сподели Моцарт.

"Гарфилд е колкото мой, толкова и на всички пловдивчани. Тя е общинска котка. Виждал съм я да ходи и при другите колеги и също да се настанява на топло и меко при тях. Просто си намира мястото", добави още Георги Димитров.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО с Моцарт и Гарфилд:

Докато Георги и Гарфилд използваха своя момент на слава пред тях се разрази пожар, който изгори втория етаж от магазина пред Градската художествена галерия, но бързо бе потушен. 

Повече за уличния музикант Моцарт ще намерите от интервюто му пред mediacafe.bg ТУК.

За автора

Вашият коментар