Музикантите на Пако де Лусия откриват A to Jazz тази вечер

Единственият джаз фест на открито в София – A to JazZ, стартира днес и ще продължи до 29 юни. Откриваето на четвърттото издание на фестивала ще бъде от 18 часа с проекта на Музикална къща БНР Jazzophonia начело с маестро Антони Дончев, диригент на Биг бенда на Българското национално радио.

Музикантите на A to Jazz World 2014 са едни от най-изявените имена от световната джаз сцена и ще представят пълната музикална палитра на своите етноси.  За откриването на фестивала на 27-ми юни от Испания ще пристигнат музикантите на Пако де Лусия заедно с испано-кубинския проект Caramelo Flamenco Latin Jazz. Те ще изнесат близо двучасов концерт, чиято първа част ще се превърне в своеобразен трибют на наскоро напусналия този свят виртуозен фламенко китарист.

Специален гост на събитието във втората вечер ще бъде емблематичният за португалската Кабо Верде сцена Тито Париш с акустичната си формация. Наричан често “любимото дете на Сао Висенте", Париш е работил с музиканти от ранга на Сезария Евора, Дани Силва, Паулино Виейра и др. Големият хедлайнер на третата заключителна вечер е един от най-ярките и популярни етно джаз музиканти в света- гениалният американски басист Ричард Бона.

Единственият джаз фест на открито в София се провежда вече традиционно в Южен парк 2, зад басейна Спартак в последния уикенд на юни.

Вашият коментар