NU/ANCE представят едно алтернативно рок преживяване тази събота

Точно една година след като групата влюби в себе си феновете на алтерантивната рок сцена, те се завръщат, за да заредят отново пловдивската публика с енергията на своята неповторима музика. На 28-ми, тази събота, от 20:30, пловдивският клуб Post Culture Stage под Петното на Роршах, ще бъде домакин на една от най-прогресивните рок банди в България. Това ще бъде първото от много предстоящи самостоятелни участия на NU/ANCE в града под тепетата.

Техните вдъхновяващи парчета вече са пълнили сцените на големи музикални фестивали не само в България, а и извън страната като фестивала “Gitarijada” в Зайчар, Сърбия. Именно там преди време NU/ANCE станаха първата българска група, която е стигала до финал в историята на фестивала. През юни тази година излезе и първият им краткосвирещ албум EP – 0.4., който ще можем да чуем на 28-ми октомври в пловдивския клуб Post Culture Stage. Като всяка група си имат верни фенове, които следват техните участия, но и постоянно привличат към себе си нови.

Тепърва предстои да бъдем свидетели на тяхната изключително успешна кариера и екстремен възход в света на музиката, защото NU/ANCE e вероятно най-младата и бързоразвиваща се алтернативна рок група в България. С енергийния си заряд на и извън сцената, Борис Иванакиев, Денислав Попов, Явор Милчев и Борис Малеванов не спират да създават нова музика и да събират нова публика. Момчетата са често сравнявани със звука и усещането на сериозни групи като Highly Suspect, Muse, Deftones, Nine Inch Nails, Depeche Mode и др. През последните две години затвърдиха мястото си на алтернативната сцена с над 50 клубни и фестивални участия в страната. 

За автора

Вашият коментар