Нежен рок и силен бас в двора на Английската за 8-ми март (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пловдивската рок банда NI.CO представи първия си албум "Грам сам" в Английската гимназия в Пловдив

7-години след като завършва гимназия Ники Николов – Нико се завърна в своето училище. Този път вече не като ученик, а като музикант на една от най-успешните млади рок банди в България. Фронтменът направи страхотна изненада на възпитаниците на елитното училище и преподавателите подарявайки им концерт за 8-ми март в двора на гимназията. Бандата изсвири 5 от новите си парчета от първия им самостоятелен албум, който се появи само преди 2 седмици. Официалното му представяне бе в Sofia Live Club, а мястото бе окупирано от десетки пловдивчани. 

Основният акцент днес освен празника на жената 8-ми март бе и музикантите да дадат своя принос и възможност на своите почитатели, които няма 18 години, да могат да ги видят и чуят на живо. Тъй като клубовете са недостъпни за непълнолетни лица, групата получава множество запитвания  от фенове, как и къде могат да посетят техен концерт. Така се ражда и идеята за концерт в двора на училището.

Импровизираният концерт бе съвместно организиран по инициатива на Английската гимназия и Mastilo music. Ni.co издаде пред екипа на mediacafe, че плануват специално турне по училищата тази година. Те ще обиколят пловдивските учебни заведения, а след това плануват да сторят същото и в София.

Сред гостите, дошли да послушат хубава българска музика, можеше да се забележат много бивши възпитаници на гимназията, както и съученици на Ники, които той специално поздрави . 

Ники отправи специални благодарности към директора на Английската гимназия Николай Радев и разбира се спомена своите преподаватели, които носи и до днес в сърцето си 

„Това е първата песен, която написахме (Реалност ли си) и именно нея искам да посветя на моите преподаватели, които ми дадоха много. Благодаря ви!“, каза развълнуван от срещата със своето училище вокалът на групата.

Група NI.CO са съставени от Николай Николов /вокали и китара/, Кирил Диков /бас/ и Владислав Христов /барабани/ са продуцирани успешно вече две години от лейбъла Mastilo Music. В двора на пловдивската гимназия те представиха няколко авторски парчета от новия си албум, от които вече издадени са „Реалност Ли Си“, „Довиждане“, „Някой“, „На Ръба“ и „Грам Срам“. 

СНИМКИ от последния им концерт в Пловдив може да видите ТУК

Яките събития, като това в Пловдив, може да намерите само в mediacafe.bg и сайтът на пловдивските клубове PlovdivCLUBS.com

Вашият коментар