Печенката специален гост на взривяващият концерт Фортисимо фест

В Античния театър на Пловдив тази вечер ще звучи класическа музика в комбинация от любими саунтраци от филми, джаз и парчета от незабравими видеоигри HALO, Civilization IV и World of WarCraft под диригентската палка на Максим Ешкенази. На сцената с момчетата на Михаил Йосифов (секстет) ще излезе и Адриана Николова-Печенката, световен шампион по бийтбокс за жени, която всъщност учи оперно пеене.
Концертът е част от фестивала „Фортисимо фест" – Музика под звездите. Великолепният спектакъл от звук, светлина, фойерверки и мултимедия беше слушан от над 7000 души миналата седмица край морето в Бургас. Публиката бурно аплодираше цигуларите Веско Пантелеев-Ешкенази, Нели Андреева, американката Даниеле Белен и други наши виртуози на струнните инструменти, които се представиха невероятно. Кулминацията бe музика от филмите „Междузвездни войни”, „Индиана Джоунс”, „Усещане за жена” и „Хари Потър”.
Специалното приложение за телефон
Максим Ешкенази и фондация "Америка за България" ви предизвикват да участвате в играта "Фортисимо L!VE". Заснемете част от  концерта под формата на снимка или видео и я изпратете до "Дневник L!VE".  Приложението е  за телефони с операционна система iOS или Android. Целта е да покажете концерта от вашия ъгъл и през вашата призма.
Цялата програма тази вечер може да видите тук!.
Вход – Безплатен
Начало: 20:30 часа

Ако не сте в Пловдив тази вечер mediacafe.bg ви предлага да гледате директно излъчването от Античния театър от тук

Малко за Максим Ешкенази:
eshkanezi
За Щатите и Европа младият българин е истинска звезда, затова непрестанно получава покани да концертира и като диригент, и като цигулар. Завършил е Държавната музикална академия в София, после университета на Южна Калифорния, има магистърска степен и като диригент, и като цигулар. Бил е музикален директор на Младежкия симфоничен оркестър в Пасадена и на Американския младежки симфоничен оркестър, като гост е дирижирал Софийската филхармония, Плевенския оперно-симфоничен оркестър и оркестъра на Classic FM. От десетина години живее в Щатите. На 33 години Максим е признат виртуоз, който изненадва с чувството си хумор и страсти, които рядко се срещат при професионалните музиканти.
 

За автора

Вашият коментар