Пловдив домакин на Европейски първенства по бийтокс и по хип-хоп танци в края на седмицата

Пловдив ще бъде домакин на две събития от европейски ранг в края на месеца – Европейско първенство по бийтбокс и Европейско първенство по хип-хоп танци. Те ще са част от фестивала Street Masters, който се провежда за трети път в града. Освен състезателната част, организаторите са подготвили и различни други демонстрационни изпълнения, музика и други забавления за гостите. Street Masters ще се проведе на 26 и 27 юни в Цар Симеоновата градина. Част от фестивала ще бъдат Skiller, Печенката, Liter Jack, Николай от Ni.Lo и др.

„След домакинството на Европейското по бийтбокс, тази година отново приемаме европейски форум – Европейско по хип-хоп танци. То ще се проведе в две категории – брейк-ин и ол-стайл“, разказа основният организатор Александър Митов на пресконференция в театъра днес. Той благодари за логистичната и организационна помощ на Община Пловдив и на спонсора Telus International. Друга новост е надграждането на Европейското по бийтбокс, което този път ще има отделна категория и за жени.

В Пловдив се събират участници на Street Masters от цяла Европа – от Англия, през Белгия, Франция, Холандия, до Румъния и Гърция, както и представители от още други държави.

Част от фестивала ще бъде и графити-батъл. Той ще включва и конкурс, чиито условия може да прочетете тук.

Как протече миналогодишният Street Masters може да видите тук.

Вашият коментар