Премиерата на „Вълци“ днес на Сцена на кръстопът (СНИМКИ)

Трети фестивален ден от "Сцена на кръстопът" 

Драматичен театър Пловдив представя днес премиерата на "Вълци" по "Трънски разкази" на Петър Делчев и режисурата на Диана Добрева. 

Спектакълът разказва как българинът прави опит да се споразумее и с Бог, и с вълка, мъчително заменя вълчия вой с човешки думи и божие слово. Срещу този опит стои вековната привичка словото да се приема не като познание, а като сопа, не като средство за любов, а като оръжие за отмъщение. Героите напускат безсловесния бит, за да се озоват в битие без бог, пълно единствено с хора. И това е страшно. 

Представлението ще се играе на Голяма сцена днес от 19:00 часа. 

УчастватГерасим Георгиев – Геро, Добрин Досев, Ивайло Христов, Венелин Методиев, Красимир Василев, Димитър Банчев, Алексей Кожухаров, Димитър Димитров, Троян Гогов,Симеон Алексиев, Ивана Папазова, Мария Генчева, Анелия Ташева, Русалина Чапликова, Костадинка Аратлъкова, Иван Костадинов

  • ВЪЛЦИ по "Трънски разкази" от Петър Делчев
  • Драматизация – Александър Секулов
  • Постановка – Диaна Добрева
  • Премиера – 12.09, 19:00 ч, Голяма зала

От днес във фоайетата на Драматичния театър е подредена и изложба „Отражения“, част от програмата „Шекспир е жив“ на Британски съвет, посветена на 400 години от смъртта на Уилям Шекспир. Куратори са Петър Митев и Ханна Шварц.

\

Снимки: Георги Врабчев 

За автора

Вашият коментар