Рок фестът край Марица – обратно в детските години (ВИДЕО и СНИМКИ)

Да се завърнеш няколко десетилетия назад във времето, но с ново рок звучене – това бе част от фестивалния дух на рок фест "Марица"

Точно в 00:00 часа музикантите от няколко поколения извисиха високо всички фенове с изпълнението на националния химн на България

От най-малките до най-големите, както обикновено се случва в по-малко населените места, станаха част от първия рок фест  Марица този уикенд. Повече от 6 часа групите Ренегат, Ivory Twilight, Rock Unknown Persons – AC/DC Tribute, Проектът "Приятели", The DOCTORS, със специалното участие на динозаврите от Сигнал, пяха на стадиона в село "Войводиново" пред повече от 2 500 души от всички околни села, както и от града под тепетата. 

Еуфорията и възбудата по лицата на хората си личеше още с влизането им във футболното съоръжение и предвещаваше за един по-специален празник тази вечер. Всички бе толкова доста добре организирано и сякаш бе помислено за всичко, затова и в няма как да не поздравим администрацията на първия концерт в Община Марица, която бе под егидата на зам.-кмета на Петко Чочев и под наслов "Не на агресията". 

Почитателите на твърдата музика заеха местата още от ранния следобед и се наслаждаваха на репетиции на всички банди. Жегата не попречи на най-големите фенове да станат част от музикалния празник, разхлаждайки се разбира се обилно с тонове бира.

На няколко метра от шатрите с кехлибарената напитка пък възрастна жена продаваше сладолед във фунийка от онези позабравени вече стари колички на колела, които виждахме по улиците преди години. Около нея разбира се винаги имаше опашка от малчугани, които държаха за ръце своите дядовци и настоятелно ги молеха да опитат най-големия сладолед. Такива моменти връщат и повечето рокаджии в тяхното детство и веднага изплуват спомените от позабравените събори през годините.

Нормално кулминацията настъпи, когато на сцената се качиха последните две групи – тези на Ренегат и Сигнал.

"Музиката е едно от нещата, което ни обединява и затова днес сме тук с вас", сподели фронтменът на група Регенат Костадин Кацаров. Той допълни, че още една причина има, с която този фест е по-специален за него, а именно това, че родословното му дърво има дълга история във Войводиново. Той бе придружаван на сцената от гайдар, който вдигна емоционално градуса при изпълненията му. 

За разлика от много други фестивали този носеше по-специален заряд и го доказа с изпълнението на националния химн на България точно в полунощ, заедно със запомняща се заря, а след тях купонът продължи с афтър парти с разнообразна музика до малките часове на нощта.

  • Повече за Сигнал и легендите може да видите ТУК
  • Всички снимки от вечерта вижте във facebook страницата на PlovdivCLUBS
  • Други музикални събития под тепетата вижте в сайта за клубен живот ТУК

Вашият коментар