С идването на Тотев рок клубовете засенчиха чалгите в Пловдив

Интересно проучване е направил сайтът за нощния живот на Пловдив www.plovdivclubs.com. Противно на всички очаквания, на статистиката по брой заведения се оказва, че един от най-слушаните стилове музика в Пловдив е Рок. Може ли да повярвате на това. Ние малко се зачудихме, защото градът под 7-те хълма се слави най-много с поп-фолк клубовете си. Дали това се дължи и на новият кмет на Пловдив Иван Тотев, който е доказан рокаджия?

Помните, че със стъпването си в длъжност новият градоначалник обяви, че по централната улица вече ще е забранено слушането на ориенталски ритми. Доказателство за това бе и подкрепата на доста от рок клубовете, като Полинеро плейс (Владислав Ботев на снимката долу), които застанаха зад Тотев по време на изборите през Октомври 2011 година.

Звучи странно, особено при мисълта, че повечето хора се затрудняват да назоват поне три места, на които могат да слушат този и сродните му стилове. Но въпреки, че клубовете подвластни на друг стил са по-ногобройни, те не могат да се похвалят с такива отдадени фенове. Любителите на алтернативните стилове рядко изменят вкуса си. Има и хора, които преминават през различни периоди в живота си, в които слушат различна музика.

 

 Но всеки има право на вкус и всеки има право да се забавлява по начин, по който му харесва. За това и Пловдив може да бъде горд, защото може да се похвали с това, че предлага най-разнообразни стилове музика. Има място за всеки под тепетата. Рок и алтернативните клубове са с най-дългогодишна история, но пък нали трябва да сме в крак с времето, се създават места, които да отговарят и на новите вкусове, пишат в сайта www.plovdivclubs.com.

Популярна музика, хаус, хип-хоп, денс, поп-фолк, дори ако щете вече и ретро фолк. И това не е всичко. Все пак стиловете музика не свършват до тук. Освен най-търсените и предпочитани стилове има и много други, които се радват на по-малка популярност и по-малко фенове, но далеч не са по-лоши от познатите ни. Този град не ни оставя да скучаем и клубовете винаги ни изненадват с ново тематично или музикално-стилово парти. Така, не само поддържат интереса ни, но и успяват да задоволят всички вкусове на публиката.

Може и да няма място където всеки ден да пускат брит-поп, джей-рок или индустриална музика, но за щастие има хора, които се сещат да зарадват феновете и на по-малко известните стилове музика.

 

За автора

Вашият коментар