Ще се проведе ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ 2020 Пловдив

С два интересни и атрактивни концерта тази пролет в Пловдив се завръща „Европейски музикален фестивал“

Първото събитие ще се състои на 11 април 2020, 19:00, в ДК „Борис Христов.

КИНО и КЛАСИКА ще бъде мултимедиен концерт с класическа и филмова музика.

Негови солисти ще са:

МИЛА ГЕОРГИЕВА, цигулка

ГЕОРГИ ЧЕРКИН, пиано

Оркестър на Класик ФМ радио

Диригент: МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ

Мултимедия: ИВАН ЮРУКОВ

Проектът „Кино и класика“ се реализира за трети пореден път, след като първите две продукции през 2014 и 2016 г. бяха осъществени с огромен успех. Новата програма ще предложи класически пиеси, които завладяват емоциите с прекрасна мелодичност и виртуозна бравурност. Специално за проекта Георги Черкин подготвя нови аранжименти на музикални хитове от големия екран.

Програма: К. Сен-Санс, П. И. Чайковски, Б. Бритън, В. А. Моцарт и музика от филмите „Междузвездни войни“, „Карибски пирати“, „Хари Потър“ и др.

22 април 2020, 14:00, ДК „Борис Христов“ е датата на втория спектакъл

МУЗИКАЛНО ПЪТЕШЕСТВИЕ  е концерт за деца с представяне на ударните инструменти.

С участието на ансамбъл ПАЛИЕВ СПАРКЪЛС от НМУ „Л. Пипков“, София
Водещ: АЛЕКСАНДЪР МУТАФЧИЙСКИ

„Музикално пътешествие“ е концерт за деца по музика на Добри Палиев, който въвежда децата в чудния свят на класическата музика. Една приказка, в която малките слушатели се запознават с основните ударни инструменти – с техния звук и начини на свирене. Изпълнители са талантливите ученици от ансамбъл „Палиев спаркълс“ към НМУ „Л. Пипков“ в София.

Всяко дете ще получи книжка с приказка за ударните инструменти и специална изненада. Водещ на концерта е артистът от Националния музикален театър Александър Мутафчийски, който заедно с младите изпълнители, ще разкаже интересни факти за историята на инструментите.

Билетите за двете събития са в продажба в мрежата на Eventim и Ticketsbg.com, както и на касата на ДК „Борис Христов“ в Пловдив.

Вашият коментар