Стартира 4 дневен уличен фестивал „Theat Air 2013“

От 4 до 8 септември ще се проведе модул TheatAir, като част от Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много“.

Директорът на Куклен театър Пловдив Виктор Бойчев представи програмата на фестивала пред журналисти. Тя е изключително шарена и разнообразна и ще предложи на пловдивчани и гостите на града едни нови и красиви преживявания.

Фестивалът е разположен от улица Райко Даскалов (Малката главна) до Военният клуб и предлага различни прояви от „Кутия за мечти“ до марионетен уличен театър, какъвто е характерен за Западна Европа. Специално внимание трябва да се обърне на проявите на театър Fireter „Огън“ и „Космикус“.

General_image_festival

Около 46 души са гостите на фестивала, като има и много трупи от различни страни – Етно трупа „Замбра Мора“ от Италия; уругвайският артист Алваро Рамирес в партньорство с Криста Трайкопулу; Бруно Пилз от Германия, който 5-минутни представления за двама и много други.

Издание на фестивала с изцяло различен тип артисти, поднасящи изкуството по необикновен и вълнуващ начин.

В рамките на фестивала Куклен театър Пловдив ще постави пиесите за възрастни „Вграждане“ и „Хамлет“ и ще направи премиерата на „Аз, Сезиф“, а разбира се ще има и представления за най-малките.

Фестивалът е финансиран с 25 хил. лв. от Община Пловдив, 5 500 хил. лв. осигурени от Фондация „Пловдив 2019“, 10 хил. лв. от Министерството на културата и 9 хил. лв. спечелени по проект. Директор Бойчев заяви, че фестивалът тази година се радва и на частни спонсори.

Пълната програма на фестивала можете да видите тук.

 

За автора

Вашият коментар