Стинг смени мястото на свой концерт в подкрепа на природозащитници

Певецът Стинг взе решение да премести в друга зала предстоящия си концерт във Филипините от загриженост за природата. Звездата няма да изнесе концерта си от турнето "Back To Bass" в първоначално обявената "Asia Arena", защото собствениците на залата планирали да изкоренят 182 дървета в планински град във Филипините и да построят паркинг и мол.

Природозащитници от Манила изпратили петиция до фондацията на Стинг "Rainforest Foundation", в което го призовават да не допуска провеждането на концерта в първоначално обявената зала. В петицията Карло Алтомонте, който е инициатор на подписката в защита на местността допълва, че унищожаването на дърветата  би довело до увеличаване на замърсяването на въздуха, както и до риск от ерозия и наводнения в зона,  която е в близост до училища.

„Благодаря ти, Стинг за това, че ни помагаш да запазим нашата среда, нашето наследство, нашият дом”, е написал Алтомонте на Фейсбук страницата си по този повод. В момента Стинг е в почивка от концерти, като ще поднови турнето си "Back To Bass" на 7 ноември във Франция.

sting_web_01

 

Вашият коментар