Световният бас Паата Бурчуладзе идва в България за концерт на Античния театър

Великият бас Паата Бурчуладзе ще изнесе концерт на 21 юни на Античен театър Пловдив. Певецът предизвиква сензация през 1985 година с дебюта си в „Аида” в Лондон редом до Лучано Павароти. След това покорява Ла Скала, Виенската държавна опера, оперните театри в Мюнхен, Хамбург, Париж, Хамбург, Вашингтон, Сан Франциско и Метрополитън опера в Ню Йорк. Дискографията му включва десетки заглавия за най-престижните звукозаписни компании.

Последните му ангажименти включват „Аида” и „Набуко” на Арена ди Верона, „Дон Карлос” в Берлин и „Севилският бръснар” в Метрополитън. На Античния театър в Пловдив великият бас ще изпълни именно арии от „Дон Карлос” и „Набуко”.

В програмата са включени и откъси от коронната роля му роля в „Борис Годунов”, както и ортодоксална музика от репертоара на Борис Христов. Заедно с Паата Бурчуладзе на сцената ще се качат хористи от четири български музикални формации, както и солистите Крум Гълъбов и Ивайло Джуров.

Паата Бурчуладзе пристига в България по покана на маестро Иван Ангелов, артистичен  директор на OPERA OPEN –продължение на традиционните Вердиеви вечери. Диригенти на концерта ще са Иван Ангелов и Диан Чобанов, който е музикален директор на Държавна опера – Пловдив.

Билети се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината, в Билетница в Мол Пловдив и в мрежата на  eventim.bg.

За автора

Вашият коментар