Събитията на Аrtnewscafе през декември

За културния живот в Пловдив вече няма почивка, но декември традиционно е много специален месец в годината. Това именно е времето, когато много хора се завръщат в града, за да бъдат по празниците с роднини и приятели. А artnewscafé винаго е било място за срещи и именно поради тази причина декемврийската ни програма е особено интензивна и пълна с най-разнообразни събития.

Календарът включва дебати, представяния, коледен дизайн pop-up shop, кулинарни изненади, специално коледно меню и, разбира се, вече превърналото се традиция коледно парти ALL TOGETHER NOW.

И в делничните дни, и по празниците artnewscafé ще бъде място за срещи, обмяна на идеи, дебат и литература или просто за похапване и чаша горещ шоколад.

до 15 януари 2016 г. 
Изложба на Destructive Creation. 

Destructive Creation са група млади артисти, които в своята деструктивна креативност отправят социални послания чрез акции в градска среда, често скандализирайки по този начин органите на реда. Artnewscafé представя първата самостоятелна изложба на колектива. Тя включва фотографии и „артефакти“ от техни акции в градска среда, сред които и такава на един от емблематичните пловдивски паметници…
Към изложбата могат да бъдат закупени фотографии, обекти и стикери.

10 декември, 18 ч.
Беседка за града. Тепетата като форми на градски живот. 

На 10.12 /четвъртък/ от 18 ч. за четвърти и последен път тази година в artnewscafé ще се проведе среща от формата „Беседка за града“ на фондация „Отворени изкуства“.  Темата този път е „Тепетата като форми на градски живот“, модератор е Катрин Сариева.

11 декември, 17 ч.
Представяне на книгата Situating Migration in Transition. 

На 11.12. /петък/ artnewscafé ще бъде домакин на представянето на книгата Situating Migration in Transition с автори Рая Апостолова, Неда Денева и Цветелина Христова. В текстовете на книгата миграцията е разглеждана като едно от фундаменталните качества, които стоят в основата на и са катализирани от социално-икономическите процеси.

11 декември, 21 ч. 
Visitor Q @ artnewscafé

Вечерта на 11 декември атмосферата в artnewscafé ще бъде предпразнично приповдигната с музикалната селекция на Vistor Q, едно от най-разпознаваемите имена на пловдивската клубна сцена.

15 декември, 18 ч.
Литературен клуб artnewscafé

На 15.12. /вторник/ от 18 ч. в неформална приятелска атмосфера ще се състои първата сбирка на Литературен клуб artnewscafe. Форматът е нов, свободен и предразполага към импровизации. Опорните точки са нуждата от споделяне на литературни впечатления и поощряването на читателски практики, най-често чрез добър личен пример.
 
17 декември, 18 ч.
Предпредпремиерно на чай с Майя Виткова 

Добре дошли в artnewscafé нa 17.12. на всички почитатели на българското кино и по-конкретно всички нетърпеливи да видят и чуят подробности около филма „Виктория“. В деня преди премиерата на филма в Пловдив, Майя Виткова, режисьор и продуцент на лентата, кани в artnewscafe на чай всички фенове, за да разкаже в неформална приятелска атмосфера любопитни случки околко снимките и около множеството фестивали, на които беше представен филмът, както и да покаже специални кадри от „making-a” на „Виктория“.
 

18 декември, 17 ч.
Предаването „Молескин“ на живо в artnewsca

Предаването за култура и музика „Молескин“ по Радио Пловдив за пореден път ще номадства и този път ще установи своето живо студио в artnewscafé. Гост в предаването ще бъде Стоян Рудов/Charlie Smooth – dj, музикален ценител и особен познавач от Берлин.

19 декември, 12-18 ч. 
Коледен pop-up shop / Български дизайн

Студио Комплект и artnewscafé предколедно предлагат възможност да се запознаете с работата на някои от най-интересните млади български дизайнери, както и да намерите правилния подарък. На импровизирания коледен pop-up shop ще има работи на Tochka & Tochka, Деница Бояджиева, Волен Валентинов, Даниела Иванова, Яна Танковска и Евгения Цанкова, Виктор Павлов, Тоте Поте, А Forest Story, Артелие, Борис Праматаров, SITO STUDIO, Archabits, Велислава Божинова, Нева Балникова, Марина Драгомирова, Odd Matter, Светлана Мирчева, Вера Гезенко и Зора.

20 декември, 14-19 ч.
Шоколадено-чаен следобед със Здравка Кокалова от I Love Our Dream

Здравка Кокалова е автор на един от най-интересните и популярни блогове за готвене – I Love Our Dream. В него тя представя свои авторски рецепти за здравословни, вегетариански и веган ястия. Блогът е още специален заради своята визия и изключително добри снимки на храна, където и проличава, че отвъд готвенето Здравка е професионален фотограф. В artnewscafé менюто ще включва сгряващи и коледни, познати и напълно изненадващи кулинарни изкушения.

25 декември, 22 ч., Stage 51 (бул. „Христо Ботев“ 51-53)
ALL TOGETHER NOW Vol. 3 

С artnewscafé на Коледа! За трети път artnewscafé предлага алтернатива за нощен живот след празничната семейна вечеря. Отново следвайки концепцията „заедно“ – емблематично вече мото за града – All Together Now Vol. 3 ще събере на коледно парти всички приятели от Пловдив, както и тези идващи от близо и далеч в града за празниците.  Атмосфератата ще е парти, като музиката този път ще е в ръцете на Charlie Smooth, познат още като „the minister of disco”.
Входът за събитието е свободен, за да бъдем всички отново заедно!
Официален партньор на събитието е ABSOLUT.

 
27 декември, 20 ч. 
Scandinavian Electro Pop Party

За пореден път в artnewscafé ще се проведе традиционното вече скандинавско електро поп парти. Музикалната селекция ще представя най-доброто от електорнната сцена в Швеция, Дания, Норвегия, Финландия и Исландия, като се счита, че музикалната индустрия в тези страни е една от най-динамичните и бързо развиващи се в момента. Датата, както всяка година, е 27 декември.

Вашият коментар