ТДК с дебютен албум, представят го в четири града в страната

Група ТДК представят дебютен албум с премиерни концерти в София, Пловдив, Варна и Велико Търново

Пловдивската анти-рок група „ТДК“ ще представи своя първи албум в четири български града. Албумът се състои от 9 композиции поднесени в нетипичен за албумните среди формат, като заедно с музиката в албума ще има придружаваща книжка/карта, която да служи за пътеводител на слушателя.

В кулминация на своето 4 годишно съществуване – ТДК са устремени да представят своите творения по запомнящ се начин, като промоционалния за албума концерт в Терминал 1 ще бъде със съдействието на софийската фолккор чета „Khanъ“. Двете банди вече веднъж са концертирали заедно – през 24.08 в клуб „ Маймунарника“.

Концертът в Терминал 1 е на 23.02.2017 г. с начален час 21:00. Билетите на предварителна продажба в мрежата на Eventim.bg са на цена от 10 лв, като на място те ще струват 12. Броят им е ограничен до 450 и се препоръчва предварителното им закупуване.

В своя роден град – Пловдив, бандата ще концертира в новосъздадения клуб VOID с подкрепата на група The Lefties на 04.03.2017г.

Във Варна, където бандата ще стъпи за пръв път, концертът ще е заедно с победителите от „Голямото Рок Междучасие“ – Bloodrush в клуб Vintage 33 на 11.03.2017г.

Във Велико Търново концертът ще е на 10.03.2017г. – ден преди този във Варна, като изявата там ще е в гостоприемния клуб Melon.

В перспективата на ТДК предстои издаването на останалите 2 от 8-те кратки клипа, които  служат за обогатяване на цялостната картина, която ще създава самият албум. Както и споделяне на информация относно идейната платформа по която албумът е граден. Оставащите клипове ще бъдат публикувани всяка седмица.

В Mediacafe.bg нееднократно сме представяли група ТДК и знаем, че верните им фенове ги познават до болка. Но никога не е късно да го направим отново за тези, които ще срещнат музиката им съвсем скоро:

КОИ СА ТДК?
ТДК са пловдивска формация, която сама нарича стила си „анти рок“, Създадена през 2012г. Групата залага твърдо на определена стилистика и изключително характерно звучене и дискурс. Текстовете са само на български език, а музиката може да се отличи с всичко от обикновен ню-метъл/алтърнатив до пост-рок/пънк.

След като набират популярност в Пловдив покрай собствената си инициатива „Последните Първи“, група ТДК стъпва стабилно и на софийска почва под промоутърството на организацията Wrong Fest. В началото на 2016г. разпродава напълно съвместния си концерт с Млък! в култовия „Строежа“ , като от там следват съвместен концерт с Tuber (който генерира толкова голям интерес, че в последния момент трябва да бъде преместен в A-Side на клуб Mixtape5 поради липса на билети), участие на Грешната сцена на Wrong Fest 2016, Мога Фест – Етрополе, фестивалите Капана Фест и Shake That Хълм в Пловдив и т.н. 

СНИМКИ от най-запомнящият им концерт под тепетата може да видите ТУК!

Още музикални събития в Пловдив може да намерите в сайта PlovdivCLUBS.com

Вашият коментар