Турбулентна зона танцови стилове на Dance week в края на октомври (ВИДЕО и СНИМКИ)

За втора поредна година един от най-уютните български градове – Пловдив ще стане домакин на фестивала за съвременен танц и пърформанс One dance week. Неподражаемата смесица от етноси и култури превръща града в екзотично място, пресечна точка и пространство на взаимодействие на различни влияния в социалната и архитектурната среда. Фестивалът добавя към натрупаните културни и исторически пластове своето остро чувство за съвременност, като създава още едно времево измерение на интензивно преживяване на настоящето през изкуство.  

Във времето между 17 и 31 октомври тази година Пловдив отново ще се настрои на вибрацията на тези, които чертаят посоките в света на съвременния танц и пърформанса. На няколкото сцени, разпръснати из града, поредното издание на фестивала на танцови стилове и почерци ще постави своите публики в турбулентната зона на пресичащи се емоции и гледни точки.

Два месеца преди началото организаторите насочват вниманието ви към визуалната идентичност на тазгодишното издание. Тя е дело на Noble Graphics, който споделя: 

"Съвременното танцово изкуство използва елементи, похвати и внушения, типични за другите изкуства. Избраният визуален подход е базиран на идеята, че съвременният танц е театър, скулптура, арт пърформанс или инсталация едновременно. Пластичното решение е вдъхновено от култов танцов спектакъл на великата Марта Греъм."

Kак премина събитието през 2014-та в Пловдив може да видите с видео и снимки ТУК.

Как се разголи идентичността на One Dance Week вижте ТУК.

За автора

Вашият коментар