Уникален Кунг Фу спектакъл открива утре Dance week (ВИДЕО и СНИМКИ)

С уникална постановка на любимците на известния актьор Джеки Чан – Dragon Kung Fu ще стартира утре (28.08) първият Dance Week фестивал в града под тепетата. Той започва в 20 часа в Дома на културата "Борис Христов". Втората постановка е веднага на следващия ден с начален час 21:30. Интересът обаче към двете представления е огромен и всички билети вече са изкупени. 

"Gateway" представлява съвременен танц от 11 млади бойци, които пресъздават идеята на Силата и Свободата, това сподели хореографът на трупата Луи Лу за mediacafe.bg на първата репетиция ден преди официалното откриване на Dance Week. Танцьорите идват от Китай и са представители на най-престижните кунг-фу трупи и манастира Шаолин. 

Луи Лу сподели пред нашата камера, че е много очарована от България и топлото посрещане, но не пожела да говори много за Джеки Чан:

"Неговата сила е във филмите, той не може да танцува, но страшно много харесва това, което представяме пред публиката", каза в дискретен и шеговит тон усмихнатата Луи Лу.

Тя пожела на родия си език успех в кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на култура. 

Преди импровизиранното кратко представяне на първия спектакъл, организаторите на One Dance Week направиха и представяне на фестивала. Директорката Елианна Лилова сподели, че над 100 артиста от 3 континета идват със специалната мисия на Едно – да танцуват заедно с пловдивчани в една страхотна седмица. 

"Дано след 5-ти сепетвмри танцът ни да продължи", каза развълнувано програмният директор на Пловдив 2019 Валери Кьорлински. 

Големият човек в Едно – Асен Асенов допълни, че заедно с "Черната кутия" Пловдив вече е една крачка пред другите градове в съвременния танцов живот. 

Едно от най-очакваните събития е "The Jungle. Plovdiv is burning" на режисьора Красен Кръстев, което ще се представи в петък /29.09/ на сцената на Stage 51. Следва един уикенд с общо 10 представления в двата дни, които стартират от 12:30 часа в събота  в Драматичен театър. Пловдивчани ще могат да се насладят на представления от Корея, Швейцария, Италия и България.   

Следете всички събития от Dance Week от 28-ми до 6-ти септември с информация, видео и снимки в младежкия портал mediacafe.bg

 

Вижте какво каза директора на Dance Week Елианна Лилова преди старта на фестивала ТУК

За автора

Вашият коментар