Европейски шампиони танцуваха под Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКИ)

Стотици млади хора, танци, хубави тела, музика, усмивки, летни коктейли, открити барове и приятна атмосфера. Всичко това се усети на второто издание на Пловдив танцува под звездите на 25 и 26  юли, този път в подножието на Младежкия хълм. Този път обаче без пищните подвижни сцени и камиони пълни с горещи момичета и шествията по централните билеварди в града под тепетата, но в една доста по-различна от клубната атмосфера обстановка. Нещо различно.

Събитието, което е продължение на юнското издание на Пловдив танцува, в което се включиха няколко хиляди пловдивчани отново събра хора от всякакви възрасти. Водещ бе инструкторът Гаро Узунян, а за поддържане на доброто настроение, освен невероятни танци, организаторите (клуб Библиотеката и Инкубатор) се бяха погрижили с открити барове за по-големите, в които хората се наслаждаваха на приятни ледени коктейли и сякаш нищо не им липсваше.

Това, което привлече феновете на музиката и танците бе, че всяка школа имаше специални обозначени пунктове, където можеше да се разбере повече за това коя с какво точно се занимава, а пловдивчани да се запознаят лично с хореографите им. Всеки ръководител, при обявяването на танцовата им формация, приканваше хората да танцуват и да се включат при тях.

Първа на сцената излезна невероятната Виктория Илиева, която е само на 15 години и е европейска шампионка. Тя представи новия си танц „Дивергент“ и бе аплодирана многократно по време на изпълнението. По-късно тя излезе и с партньора си Георги, с когото са европейски шампиони за 2015 година. Публиката затаи дъх от чувственото изпълнение на младите талантинти от училище по танци „ЕРА“.

Виктория сподели пред mediacafe, че усещането да е шампион и да танцува е невероятно“

„Чувството е страхотно на такава ранна възраст да съм постигнала толкова голям успех. Всичко се дължи на продължителния и усилен труд в залата и това, че съм напълно отдадена. Танцуването е много важно за мен и искам да е основната ми професия. Надявам се и на бъдещи големи успехи.“

Малката принцеса, 6-годишната Милка Георгиева, която участва и в България търси талант, плени сърцата на присъстващите. Имаше пълната подкрепа на публиката и по време на втория си танц – Палечка. Макар и толкова малка, тя запазваше пълно спокойствие на сцената и когато говореше към публиката.

Балет ‘Ера“ пък представиха голям репертоар от хореографии с невероятно присъствие на сцената. Брейк изпълнението им, Burlesque танцът и горещото испанско изпълнение завладяха публиката с невероятните си движения.

Dance studio mariposa приканиха хората да танцуват ча-ча с тях. Присъстващите веднага откликнаха на поканата и ча-ча, и духът на Куба завладяха публиката и сцената. И на сцената, и на тревата хората оставиха музиката да завладее сърцата им и да движи краката ми.

Млади и стари, както и хора от други танцови школи, се включиха да танцуват със Зумба инструкторите от града. Събитието бе с много енергия и позитивни емоции и успя да разсее хората от топлото време и ежедневието. А и това беше една лека подготовка за предстоящия Shake that Хълм, който ще се състои на същото място в първата седмица на септември.

Видео и снимки от Пловдив танцува може да видите ТУК.

 

За автора

Вашият коментар