Колекция с най-доброто от P.I.F излиза в чест на Димо Стоянов

Най-доброто от P.I.F. излиза в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни на 26 февруари.

Смъртта на талантливия музикант, няколко дни преди Коледа миналата година, разтърси цяла България и остави тъга в сърцата на всички фенове.

„Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот.“, споделя Иван Велков, китарист на групата и един от основателите ѝ.

„Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този Best Of в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи като „ощастливител“, добави китаристът и един от най-близките хора на Димо Иван.

В чест на Димо Стоянов, групата издава колекцията с общо 30 заглавия, сред които влизат песни от саундтрака на тъгата като „Приказка“, „Невидимо дете“ и „Обещавам“ в контраст с веселите мелодии като на  „Юли“, „Колело“ и „Вали“. Сред тях ще бъде и новият сингъл на P.I.F – „Дуел“, чиито клип е последното неизлъчвано досега участие на фронтмена.

Проектът включва два диска – CD 1 „Облачно“ и CD 2 „Слънчево“, като се превръща в истинско колекционерско бижу за феновете на групата, защото намирането на физически носител с творчеството им отдавна е станало почти невъзможно.

С този албум, P.I.F дава възможност на хората да си спомнят за таланта и незаменимото присъствие на Димо, заедно с едни от най-хубавите и знаменити парчета на бандата.

Албумът вече е достъпен за предварителна продажба в онлайн магазина на издателя Монте Мюзик, а официално ще излезе на 26 февруари.

През май ще бъде публикуван и шестият албум на P.I.F, с вокалите на Димо, които той записва в домашното си студио до момента в който е хоспитализиран.

За автора

Вашият коментар