Виктория на Евровизия с “Dive into Unknown”?

Виктория представи следващата песен кандидат за Евровизия 2021. Това е “Dive into Unknown” – композицията, зад която стои екипът от автори на музикалния хит и фаворит за спечелване на конкурса през 2020 година “Tears Getting Sober”.

“Песента се раказва за смелостта да поемеш риск и да тръгнеш по път, който не знаеш накъде ще те отведе. Това до голяма степен се припокрива и с моя път. През годините се потапях в непознатото, учих се и винаги гледах напред, защото знам какво искам да постигна. Написахме песента с Борислав и Лукас от Симфоникс по време на музикалния лагер за Евровизия в Приморско и Бургас, където морето беше на една ръка разстояние. Вдъхновихме се от неговата красота, спокойствие и от красивите морски звуци. Беше много зареждащо и смятам, че именно енергията на красивото българско море ни помогна да създадем тази песен,” сподели Виктория.

“Dive into Unknown” ще бъде част от дебютния албум на Виктория “a little dramatic”, като всяка от песните в него ще има шанс да прозвучи на сцената на Евровизия през май месец тази година. Автори са самата Виктория Георгиева, българският продуцент Борислав Миланов от Симфоникс Интернешънъл, австрийският композитор и артист Лукас Оскар, шведската поп звезда Skott и шведският топ композитор Пийтър Сейнт Джеймс и е създадена по време на Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 в Приморско и Бургас – първият международен лагер за писане на песни за Евровизия в България. Песента е вторият съвместен проект между Виктория, Лукас и Борислав, които заедно написаха българската песен за Евровизия 2020 – “Tears Getting Sober”, която се увенча с голям успех.

В неделя беше представена първата песен от албума на Виктория – “Imaginary Friend”, а на 16-и февруари в официалния информационен портал за българското участие www.eurovisin.icard.com, както и в YouTube канала на певицата, ще бъде публикувана “Phantom pain”. Песента също е сред потенциалните песни, които може да представят България на Евровизия 2021.

Това ли ще е българската песен за най-голямата музикална надпревара в света? Предстои да разберем през март.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа. 

Вашият коментар