Вивалди и български фолклор на Римския стадион

Гала концерт на проекта “Младежки оркестър и ансамбли  PROGRESSIVE” ще се проведе днес от 17.30 часа на Римския стадион в Пловдив. На сцената ще видим цигуларите Зорница Иларионова, Ева Дончева и Кай Орлинов, а към тях ще се присъединят и музикантите от камерния оркестър – ансамбъл „Софийски солисти“, под диригентството на професор Пламен Джуров.

Пловдивската публика ще се наслади на музика от Вивалди, Хайдн и Сарасате, а концертът ще отдаде дължимото и на 75-годишнината от създаването на Музикалното училище в града – НУМТИ „Добрин Петков“.

На сцената ще чуем изпълнения на китарния ансамбъл към училището CHITARRA CAMERATA, ръководен от Милена Манева – Вълчева.

По време на събитието ще бъде представен и новосъздаденият младежки вокален ансамбъл, който ще изпълни автентичен български фолклор. 


Входът за всички пловдивчани и гости на града е свободен. 

Младежкият оркестър „PROGRESSIVE” е основан от Фондация за култура и изкуство „Музикартисимо” през 2018 година в подкрепа на идейната концепция, заложена в програмата на проекта „Пловдив – европейска столица на културата 2019”.

За автора

Вашият коментар