Музикални шедьоври с концерт на осем ръце и прекрасни гласове в Пловдив

„Музикално-артистичен форум Пловдив“, съставен от доказани професионалисти и звезди от класическата сцена на града под тепетата, представя новия си артистичен проект – „По света с 8 ръце и прекрасни гласове“. Премиерата в Пловдив е на 11 ноември в Народно читалище „Антим I – 1937” (бул. Свобода №6), началото е от 19.00 часа.

Концертът ще представи истинска плеяда от шедьоври на различни композитори от далечното минало до наши дни. Една музикална обиколка на света, всяка със собствената си стилистична специфика. Всички произведения ще бъдат изпълнени на 4, 6 или 8 ръце.

Участват пианистите – Надежда Кузманова,  Маринела Маринова,  Ваня Балева,  Милена Захариева и певците – Елена Чавдарова –Иса, Евгения Ралчева, Силвана Пръвчева и Марчо Апостолов.

Освен музикален концертът ще е и образователен, тъй като публиката ще се запознае със забавни факти около живота и творчеството на композиторите, чиито творби ще се представят.

Премиерата  на „По света с 8 ръце и прекрасни гласове“ ще се състои в три градав Пловдив на 11 ноември, в Народно читалище „Антим I – 1937”; в Пещера на 16 ноември, в Народно читалище „Развитие – 1873“ и в Ивайловград на 18 ноември, в Народно читалище „Пробуда – 1914“.

„По света с 8 ръце и прекрасни гласове“ е част от проект „Искам нещо да ти разкажа“, създаден и менажира от Сдружение „Кей-Търн“, с председател Мариана Ангелова. Той се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Билети за концерта в Пловдив може да закупите в мрежата на Grabo.bg

Входът за концертите в Пещера и Ивайловград е свободен. 

За автора

Вашият коментар