Opera Open 2021 със знакова премиера на хълма Бунарджика

56 години след първия оперен спектакъл на открито в Пловдив – „Аида“ на хълма Бунарджика, който се състоял на 5 юни 1965 година, OPERA OPEN 2021 се завръща на същата дата с премиерата на „Кармина Бурана“.

Спектакълът от Карл Орф ще бъде в изпълнение на над 150 артисти на сцената, а оригинални видео проекции ще се вплитат в сценографията на премиерата на Опера Пловдив, с която ще бъде възродена традицията за оперни представления на знаковото за пловдивчани тепе.

Първият оперен спектакъл на открито „Аида“ през 1965 година

Гост солистите Пламена Гиргинова, Иво Йорданов и Александър Баранов, заедно с Оркестър, Хор и Балет на Опера Пловдив и хор към Детска академия на Опера Пловдив ще пресъздадат вълнуващия спектакъл под палката на диригентите Емил Табаков и Драгомир Йосифов. Хореографията е дело на Боряна Сечанова, а сценографията и мултимедията на Петко Танчев.

Предстои да бъде представена пълната програма на на OPERA OPEN 2021 с 4 оперни премиери. По повод неповторимото събитие Опера Пловдив обявява промоция за ранна продажба на ограничен брой билети на цена 20 лева в централен сектор само за премиерата „Кармина Бурана“, която ще се състои на 5 юни (събота) от 21 часа на върха на Бунарджика.

Закупените билети ще важат при ползване на пакетна отстъпка „Премиери“, която ще бъде обявена по-късно през април. Стандартната цена на билетите в посочените сектори ще бъде 30 и 40 лв след края на промоцията.

Билетите могат да бъдат закупени на касата на Опера Пловдив и на касите на Eventim.

Вашият коментар