„Петък 13“ – трагедия за героя, комедия за зрителя

Петък 13 е дата, която всеки свързва с тъмна магия, лош късмет и някое друго незнайно проклятие, което дебне да ни застигне. И все пак, исторически погледнато, денят е важен и радостен за някои – британците основават първото нудистко дружество, патентован е акордеонът, Галилей открива спътник на Юпитер, а Франклин произнася прочутата си реч, че нищо не е сигурно, освен смъртта и данъците.

В същото време, други строят небостъргачи без 13-и етаж, хотелите се отказват от 13-та стая, а Формула 1 никога не използва болид с номер 13. Страхът от този ден сковава милиони хора. Какво ли ще донесе той на Джон и Кристи, които с нетърпение очакват двама свои семейни приятели? Ами ако единият от тях е излетял от 13-та писта на летището? Какви емоции ги чакат, когато разберат, че освен числото 13, има други цифри, които коренно ще променят живота им точно в този ден! А как ли ще завърши той, ако това е само началото?

Всичко това и още повече ще разберем в комедията на Жан-Пиер Мартинез – „Петък 13“, която гостува на Лятно кино Орфей в Пловдив на 15 август, от 21:00 часа. Зад гърба си Мартинез има написани 101 комедийни пиеси, които разглеждат на пръв поглед битови ситуации и достъпни до ежедневието герои. Поставяйки ги в типични за всеки ситуации, успява да ги изкара извън кожата им и да преобърне представите им наопаки.

Режисьор е Геогри Кадурин. В ролите влизат любимите на всички актьори Мария Сапунджиева, Христо Гърбов и Мариана Миланова. Постановката е част от афиша на театрална продуцентска компания „Feri art“.

Билетите са налични в Каса на общината, в Дом на Културата „Борис Христов“ и в мрежата на ЕВЕНТИМ.

За допълнителна информация: 0889199878

За автора

Вашият коментар