Пловдивчани се насладиха на класика на Дановия хълм

Проектът „Класик Open Air: Музиката на тепетата“ представи пред многобройна публика, събрала се на площадката на Часовниковата кула на Дановия хълм, камерен акустичен концерт с най-обичаните арии и дуети от Верди, Пучини, Моцарт, Бизе и Лехар.

Арии и дуети от оперите „Мадам Бътерфлай“, „Бохеми“, „Отело“, „Дон Жуан“, „Силата на съдбата“, „Аида“ и оперетите „Страната на усмивките“ и „Веселата вдовица“ прозвучаха в брилянтното изпълнение на солистите – сопраното Мария Йелич от Сърбия и тенорът Георги Султанов. На рояла им акомпанира Цветомира Цонева.

Часовниковата кула бе реставрирана в края на миналата година по инициатива на Кмета на район Централен Георги Стаменов, който присъства на концерта и отправи приветствие към гостите. Той подчерта, че администрацията ще продължи своята активна работа по социализирането на пловдивските тепета с идеята те да бъдат сигурно, чисто и любимо място за пловдивчани и гостите на Пловдив, привлекателна  част от туристическия маршрут, като в същото време останат съхранени и предадени на следващите поколения в цялата им красота.

Събитието бе с вход свободен и с него символично бе отбелязано приключването на реставрацията на емблематичната забележителност на Пловдив.

Проектът „Класик Open Air: Музиката на тепетата“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

След Бунарджика това е второто тепе, което оживява с музика.  Проектът предвижда изнасянето на класически концерти от Опера Пловдив на Бунарджика, Дановия хълм и Трихълмието с цел припознаване на природните забележителности като алтернативни места за култура през летните месеци.

Фотограф – Александър Богдан Томпсън

Вашият коментар