Artnewscafe празнува 7 години

Артистичното заведение събира своите приятели и почитатели на 4 септември за своя седми рожден ден

На 4 септември, петък от 20:00 ч. за седма годишнина artnewscafe ще организира стрийт парти с музика от DJ Mr. Vanderley. Всеки посетител ще може да се пробва на зарове и ако успее да изкара седмица, получава безплатно питие от Ballantine’s.

Mr. Vanderley (София) предизвика вниманието с нестандартната си представа за звучене. Селекцията му сплотява разновидните му музикални интереси, чието проявление откриваме в стилове като new wave, fusion, jazz, space-age pop, krautrock, old-school, cosmic / mutant disco.

Има изяви в клубове като Jule Verne, LOMO, ТАМ (Велико Търново), както и във виенския Club U /Austria/. В Пловдив може да сте го слушали на откриването на миналогодишното издание на ONE DESIGN WEEK в Stage 51.

Всички посетители ще имат възможност да се включат в играта на зарове – LUCKY 7. За тези, които изкарат седмица с чифтовете зарове ще има безплатни напитки.


Прeди седем години през септември 2008 година в Пловдив отвори врати artnewscafe. От самото си начало artnewscafe се разпозна като ново място за неформална комуникация и идеен хъб в Пловдив. Artnewscafe дължи своя характер както на идеите на създателите си, така и на търсенията и отдадеността на лицата зад бара, а атрактивността си на архитектурното решение на MMXX architects – Магдалена Матанова и Христо Хаджиганчев и запомнящото се лого – подарък от световно известния художник Недко Солаков.

Определящо се като свързващо място artnewscafe разви свои формати събития в тази посока, най-популярният, от които е Приятели зад бара. Други инициативи на artnewscafe имат ангажираност към социални, урбанистични и граждански теми. Такива са групата събития, дискусии и презентации “Беседка за града” през 2013 и 2015-та година, както и единични презентации и лекции.

Artnewscafe става популярно през годините и с улицата, на която се намира. Разположено е на ул. Отец Паисисй в Пловдив, където под мотото “Успоредната Градска Култура” четири поредни години се организира фестивал “Улица Отец Паисий”.

Artnewscafe има собствена арт-библиотека и мини-книжарница, организира изложби с млади илюстратори, графични дизайнери, творци и издава месечен бюлетин за изкуство artnewscafe bulletin (днес като мобилното приложение).

 

 

За автора

Вашият коментар